نقد و بررسی کتاب قلب‌های گمشده‌مان نوشته سلست اینگ

131
0
نقد و بررسی کتاب قلب‌های گمشده‌مان

سلست اینگ با قلم توانای خود در کتاب قلب‌های گمشده‌مان ماجرای جهانی را روایت می‌کند که قانونی آهنین به‌نام پَکت بر آن حاکم است. قانونی که تخطی‌کننده از آن باید در انتظار مجازات، زندان، مرگ و ناپدید شدن باشد. قانونی که دولتمردان آن را میهن‌پرستانه می‌خوانند و تخطی از آن را خیانت. این کتاب، داستان زندگی مادری است که ناپدید شده و پسرش را با سؤالاتی مبهم تنها گذاشته. آیا پسر باید مادرش را قهرمان بداند و به دنبال او بگردد یا خائن بداند و برای همیشه فراموشش کند؟ رمان قلب‌های گمشده‌مان در اکتبر 2022، بهترین کتاب آمازون نام گرفت. در این مطلب به نقد و بررسی کتاب قلب‌های گمشده‌مان نوشته سلست اینگ می پردازیم.

نقد و بررسی کتاب قلب‌های گمشده‌مان 

بِرد گاردنر دوازده‌ساله در کنار پدر دوست‌داشتنی‌اش زندگی بدون مشکلی را سپری می‌کند. پدرش که سابق بر این عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوده، اکنون به‌عنوان کتابدار در دانشگاه کار می‌کند. مادرش، مارگارت که شاعری چینی-آمریکایی است، زمانی که برد نه‌ساله بوده بدون هیچ رد و نشانی آن‌ها را ترک کرده. او نمی‌داند که چه بر سر مادرش آمده، فقط این را می‌داند که کتاب‌های او ممنوعه اعلام شدند. چیزی که برد را آزار می‌دهد این احساس است که مادرش به کتاب‌های خود بیشتر از او اهمیت می‌داده.

او و پدرش در واحد کوچکی که دانشگاه در ساختمان خوابگاهش به آن‌ها داده زندگی می‌کنند و هر دوی آن‌ها مجبورند از یک اتاق برای خوابیدن استفاده کنند. بعد از اینکه مادر آن‌ها را ترک کرد، پدر تمام وسایل و یادگاری‌های او را از زندگی‌شان دور کرد. او تأکید دارد که برد باید کاملاً مادرش را فراموش کند و حاضر به هیچ گفت‌وگویی درباره‌ی علت ناپدید شدن مادر نیست.

یک روز برد بسته‌ی عجیبی دریافت می‌کند که داخل آن تنها یک نقاشی مرموز است. چیزی نمی‌گذرد که تمام فکروذکر او می‌شود پیدا کردن مادرش. برد برای پیدا کردن مادرش راهی سفر می‌شود، با شبکه‌ای زیرزمینی از کتابداران شجاع برخورد می‌کند که افسانه‌هایی که مادرش در بچگی برای او تعریف کرده بود را به خاطرش می‌آورند. تا اینکه سرانجام به نیویورک می‌رسد و در آن جا بالاخره متوجه می‌شود که چه اتفاقی برای مادرش افتاده و چه آینده‌ای در انتظار هر دوی آن‌هاست.

کتاب قلب‌های گمشده‌مان، داستانی کهن در قالبی نو و جدید است. داستانی درباره‌ی جوامع متمدن امروزی که چطور به‌راحتی وحشتناک‌ترین بی‌عدالتی‌ها را نادیده می‌گیرند. سلست اینگ (Celeste Ng) در کتاب قلب‌های گمشده‌مان (Our Missing Hearts) از درس‌ها و میراثی می‌گوید که برای فرزندانمان به جا می‌گذاریم و از قدرت هنر در تغییر جهان.
کتاب قلب‌های گمشده‌مان، به قلم سلست اینگ داستان عشق مادرانه‌ای است که در جهانی پر از بی‌عدالتی، برای نجات فرزند خود و تمام انسان‌ها شجاعانه می‌ایستد و دروغ‌ها را برملا می‌کند. این کتاب، از رمان‌های مهم قرن حاضر است که نباید از خواندن آن غافل شد. کتاب قلب‌های گمشده‌مان را انتشارات میلکان با ترجمه‌ی مهسا حسینی سارانی منتشر کرده است.

جوایز و افتخارات کتاب قلب‌های گمشده‌مان

  • نامزد بهترین داستان در سال 2022 به انتخاب کاربران وبسایت گودریدز
  • بهترین داستان ادبی به انتخاب ویراستاران سایت آمازون
  • بهترین کتاب سال 2022 به انتخاب مجله‌ی تایم
  • بهترین کتاب سال 2022 به انتخاب واشنگتن پست
  • کتاب پرفروش نیویورک تایمز
  • بهترین کتاب سال 2022 به انتخاب نشریه‌ی People
  • نکوداشت‌های کتاب قلب‌های گمشده‌مان
  • غیرممکن است که کسی این کتاب را بخواند و متأثر نشود. (استیون کینگ)

در این داستان میخکوب‌کننده، پراحساس و دغدغه‌مند، صدای پرمهر یک مادر را از دل تاریکی می‌شنویم. سلست اینگ مشتاقانه از ما درخواست می‌کند که این صدا را بشنویم (کتاب هفته‌ی نشریه‌ی People)

درگیرکننده و دلخراش. ذهن من با فکر کردن به سرنوشت این مادر و پسر درگیر شد و خیلی مشتاقم که بدانم نظر شما درباره‌ی این داستان پرتعلیق چه بود. (ریس ویترسپون)

کتاب قلب‌های گمشده‌مان برای چه کسانی مناسب است؟

خواندن کتاب قلب‌های گمشده‌مان به تمام خوانندگان رمان‌های برتر جهان و کسانی که به داستان‌هایی با درون‌مایه‌های آرمانی، سیاسی و احساسی علاقه دارند توصیه می‌شود. مطالعه‌ی این کتاب را به تمام مخاطبان ادبیات معاصر جهان توصیه می‌کنیم.

با سلست اینگ بیشتر آشنا شویم

سلست اینگ، نویسنده‌ی داستان کوتاه و رمان‌نویس آمریکایی است. او در سال 1980 در ایالت پنسیلوانیا متولد شد. والدین او از هنگ‌کنگ به آمریکا مهاجرت کرده بودند. مادر او یک شیمی‌دان و پدرش، فیزیک‌دانی بود که در ناسا کار می‌کرد.

نقد و بررسی کتاب قلب‌های گمشده‌مان
نقد و بررسی کتاب قلب‌های گمشده‌مان

اولین رمان سلست اینگ به نام «تمام آن‌چه که هرگز به تو نگفتم» در سال 2014 منتشر شد و علاه‌بر اینکه جایزه‌ی کتاب سال آمازون را دریافت کرد، مورد تحسین منتقدان نیز قرار گرفت. داستان‌های کوتاه او در نشریات ادبی گوناگونی به چاپ رسیده‌اند. «همه‌جا آتش خُرد» نام کتاب دیگری است که از سلست اینگ منتشر شده است.

در بخشی از کتاب قلب‌های گمشده‌مان می‌خوانیم

با این‌که می‌داند بعید و غیرممکن است، به پشت‌سر و اطرافش نگاهی می‌اندازد؛ طوری که انگار او پشت درخت یا بوته‌ای پنهان شده. امیدوار است چهره‌اش را در تاریکی ببیند؛ ولی مشخص است که کسی آن‌جا نیست. پلیس به او می‌گوید: «بیا بریم، پسرجون» و برد تازه می‌فهمد که جمعیت پراکنده شده و فقط او مانده. سرش را پایین می‌اندازد، معذرت می‌خواهد و برمی‌گردد. مأمور پلیس هم پیش دوستان پلیسش می‌رود. ماشین‌های پلیس با چراغ‌های گردان دو طرف خیابان را بسته‌اند، ماشین‌های عبوری را از آن‌جا دور می‌کنند و دور پارک را می‌گیرند. برد از خیابان رد می‌شود؛ ولی همان‌ جا می‌ماند و از پشت ماشین پارک‌شده‌ای مخفیانه آن‌جا را تماشا می‌کند. آیا مادرش بافتنی می‌بافته؟ به‌گمانش این‌طور نیست. در هر حال، یک نفر به‌تنهایی نمی‌تواند از پس چنین کاری بربیاید: کامواها، تار، عروسک‌هایی که مثل میوه‌های له‌شده تکان می‌خورند، همگی به درخت‌ها تنیده شده‌اند؛ طوری که انگار مثل قارچ از خود درخت‌ها سر درآورده‌اند. حتی با این‌که نمی‌داند کار چه کسانی می‌تواند باشد، به این فکر می‌کند که چطور این‌جا نصبش کرده‌اند. از پشت پنجره‌های ماشین می‌بیند که افراد پلیس دارند برای پیدا‌کردن راه‌حلی برای این موقعیت غیرعادی بحث می‌کنند. یکی از آن‌ها دستش را لای تار می‌برد و آن را می‌کشد و شاخه‌ی نازکی با صدایی مثل شلیک می‌شکند. یک حلقه کاموای دراز از قسمتی باز می‌شود، به‌سمت پایین تاب‌ می‌خورد و می‌افتد. با دیدن خراب‌شدن چیزی به این ظریفی و پیچیدگی، انگار در وجود برد هم چیزی می‌شکند و باز می‌شود. عروسک‌هایی که در تور قرمزشان گیر افتاده‌اند، می‌لرزند. جثه‌اش برای چنین فکرهایی زیادی کوچک است.

بعد یکی از پلیس‌ها کاتری از جیبش در‌می‌آورد و شروع می‌کند به بریدن بافتنی از بالا تا پایین و تکه‌های کنده‌شده‌ی نخ‌های کاموا مثل آبشار فرومی‌ریزند. یکی دیگر از آن‌ها با نردبانی سر می‌رسد، از شاخه‌ها بالا می‌رود، اولین عروسکی را که می‌بیند می‌کند و روی زمین پرت می‌کند. برد ناگهان فکر می‌کند که این عروسک نیست، بچه است، با سری بزرگ و دست و پاهای کوتاه و موهای مشکی. ‌عروسک‌ها چشم دارند، فقط دو دکمه در صورت خالی‌شان؛ ولی دهن ندارند. وقتی بدن کوچکِ عروسک توی گل‌ولای پایین درخت می‌افتد، برد از آن رو برمی‌گرداند و حس می‌کند دلش به هم می‌خورد. تحمل دیدنش را ندارد.

 

5/5 - (5 امتیاز)
محسن دادار
نوشته شده توسط

محسن دادار

کارشناس سئو و تحلیل ارزهای دیجیتال ؛ علاقه مند به تکنولوژی و اخبار روز دنیای فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس