مقایسه توسعه نرم افزار و مهندسی نرم افزار: کدام مسیر شغلی برای شما مناسب است؟

120
0
مقایسه توسعه نرم افزار و مهندسی نرم افزار

پس می خواهید یک توسعه دهنده نرم افزار باشید؟ یا شاید یک مهندس نرم افزار؟ مقایسه توسعه نرم افزار و مهندسی نرم افزار را در ادامه بررسی کرده ایم.

هنگام شروع سفر برنامه نویسی حرفه ای خود، احتمالاً دو مسیر شغلی برای شما برجسته بود – مهندسی نرم افزار و توسعه. چندین دوره برنامه نویسی، کتاب، مربیان آنلاین، و حتی آگهی های شغلی از اصطلاحات «مهندس نرم افزار» و «توسعه دهنده نرم افزار» به جای یکدیگر استفاده می کنند. این امر باعث می شود برنامه نویسان مبتدی و سطح متوسط ​​اغلب در مورد اینکه کدام مسیر شغلی را دنبال کنند سردرگم می شوند.

همانطور که به درستی حدس می زنیم، مهندسی نرم افزار شامل توسعه نرم افزار می شود، اما چه چیز دیگری هر دو شغل را متمایز می کند؟ همانطور که بحث را مطالعه می کنیم به خواندن ادامه دهید: مهندسی نرم افزار در مقابل. توسعه نرم‌افزار، نقش‌های شغلی آن‌ها و آنچه که این مشاغل محبوب مستلزم آن است.

1. پیشینه تحصیلی

آموزش سنتی معمولاً سکوی پرتاب موفقیت در بیشتر مشاغل است. اما چه چیزی زمینه تحصیلی یک توسعه دهنده نرم افزار را از یک مهندس نرم افزار متمایز می کند؟ بیایید آن را در زیر مورد بحث قرار دهیم.

توسعه دهنده نرم افزار

توسعه دهندگان نرم افزار مشتاق معمولاً مدرک کاردانی، کارشناسی یا کارشناسی ارشد در علوم کامپیوتر، برنامه نویسی کامپیوتر یا سایر زمینه های مرتبط را برای کسب آموزش های لازم انتخاب می کنند.

از طرف دیگر، می‌توانید مهارت‌های خود را با شرکت در برنامه‌های آموزشی حرفه‌ای و بوت‌کمپ‌های کدنویسی توسعه دهید. و استفاده از نکات منحصر به فرد بوت کمپ کدنویسی مانند شبکه سازی و تخصص در یک دامنه، شما را در کمترین زمان به یک توسعه دهنده برجسته تبدیل می کند.

علاوه بر این، برخی ممکن است آموزش خود را با مهارت های خودآموز تکمیل کنند. به ندرت با افرادی مواجه می شوید که تا حد زیادی یا به طور کامل مهارت های لازم برای این حرفه را به خود آموخته اند.

مهندس نرم افزار

برعکس، برای تبدیل شدن به یک مهندس نرم‌افزار ماهر، به بیش از چند ماه در بوت‌کمپ‌های کدنویسی نیاز دارید. یک حرفه مهندسی نرم افزار موفق به یک پیشینه آموزشی قوی، آموزش گسترده و حداقل دانش حداقلی از هر بخش از فرآیند توسعه نیاز دارد.

برای واجد شرایط بودن برای موقعیت‌های ابتدایی یا جوان در اینجا، باید مدرک لیسانس در مهندسی نرم‌افزار، علوم کامپیوتر یا یک رشته مرتبط داشته باشید.

مانند توسعه نرم افزار، خودآموزی نیز یک گزینه در مهندسی نرم افزار است، اگرچه به طور قابل توجهی سخت تر است. گاهی اوقات، ممکن است با برخی از توسعه دهندگان نرم افزار مواجه شوید که با سال ها تجربه عملی دشوار و کار سخت، مهندس نرم افزار شده اند.

2. مهارت ها و ابزار

در حالی که تلاقی زیادی از مهارت ها و ابزارها در هر دو شغل وجود دارد، هنوز توانایی های متمایزی وجود دارد که یک توسعه دهنده را از یک مهندس متمایز می کند.

توسعه دهنده نرم افزار

همپوشانی در مهارت های مورد نیاز برای هر دو حرفه شامل ایجاد سیستم ها و برنامه های کاربردی است. بسته به دامنه انتخابی شما، مهارت هایی که برای توسعه نرم افزار نیاز دارید متفاوت است، اما دانش زبان های برنامه نویسی به طور کلی ضروری است.

به عنوان مثال، در حالی که توسعه دهندگان برنامه ممکن است بر روی فلاتر و دارت تمرکز کنند، جاوا یا C++ برای توسعه دهندگان بازی بسیار مهم است.

علاوه بر این، توسعه دهندگان و مهندسان نرم افزار باید مهارت های حل مسئله و تحلیل قوی داشته باشند. به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار، مهم است که در راه حل های خود خلاق باشید تا توجه کارفرمایان و مدیران استخدام را جلب کنید.

در نهایت، درک قوی از یک یا چند سرویس ابری، مانند AWS، برای ایجاد نرم افزارهای کاربردی و توسعه یافته ضروری است. علاوه بر این، باید استفاده از GitHub در ویندوز یا macOS را بدانید، زیرا اکثر شرکت‌ها از آن برای مدیریت کد منبع استفاده می‌کنند.

مهندس نرم افزار

مهندسان نرم افزار باید اصول مهندسی را با ارائه راه حل های نرم افزاری به طور روشمند در کار خود بدانند و به کار گیرند. در حالی که اکثر توسعه دهندگان نرم افزار بر روی زبان های برنامه نویسی خاص رشته خود تمرکز می کنند، مهندسان نرم افزار به چندین زبان و ابزارهای توسعه تسلط کامل دارند. این به آنها اجازه می دهد تا چالش های پیچیده صنعت را به طور موثر حل کنند.

مهندسان نرم افزار معمولاً به صورت تیمی کار می کنند، در حالی که توسعه دهندگان نرم افزار ممکن است انعطاف بیشتری برای کار مستقل داشته باشند. بنابراین، مهندسان نرم افزار برای همکاری موثر با سایر مهندسان، برنامه نویسان و متخصصان امنیت سایبری باید مهارت های بین فردی و ارتباطی عالی داشته باشند.

3. نقش ها و مسئولیت ها

شرح شغل مربوطه توسعه دهندگان و مهندسان نرم افزار بستری را برای انتخاب مسیر شغلی بین این دو تشکیل می دهد. بنابراین، درک کاری که آنها انجام می دهند به شما کمک می کند تشخیص دهید که چه چیزی با اشتیاق شما هماهنگ است.

توسعه دهنده نرم افزار

عنوان “توسعه دهنده” به نقش اصلی آنها در نظارت بر مرحله ایجاد چرخه عمر محصول اشاره دارد. این بدان معناست که مسئولیت های اصلی شما شامل ساخت و ارزیابی برنامه های کاربردی وب، موبایل و دسکتاپ است.

علاوه بر این، شما این آزادی را دارید که هنگام ایجاد یک محصول به طور مستقل کار کنید. این امکان انعطاف پذیری در نحوه برخورد با یک کار را فراهم می کند. به عنوان مثال، می‌توانید از ماژول Tkinter، Frask Framework یا PySimpleGUI برای ایجاد یک برنامه کاری با استفاده از Python استفاده کنید.

در مقابل، یک مهندس نرم افزار فرآیند ساختارمندتری را دنبال می کند که به اصول مهندسی پایبند است.

مهندس نرم افزار

این مهندسان دامنه کاری وسیع تری نسبت به توسعه دهندگان نرم افزار دارند. آنها کل چرخه عمر محصول را مدیریت می کنند و قابلیت استفاده و پایداری سیستم را تضمین می کنند. به این ترتیب، تضمین می کند که همه اجزا، کامپیوتر ها، شبکه ها و سرورها به طور یکپارچه با هم کار می کنند.

برای کار در این نقش، به دانش کاملی از عملکرد سیستم و پیامدهای این که چگونه مشکلات در یک ناحیه بر دیگری تأثیر می‌گذارند، نیاز دارید. همچنین برای درک بهتر فرآیند برنامه ریزی به تفکیک تفاوت های طراحی سیستم های سطح بالا و سطح پایین نیاز دارید. مهندسان نرم افزار همچنین ممکن است برای ادغام نرم افزار و اجزای سخت افزاری با مهندسان سخت افزار همکاری نزدیک تری داشته باشند.

در نهایت، آنها در کنار افراد حرفه ای در تیم های فناوری مانند طراحان، کارشناسان امنیت سایبری و کارشناسان تضمین کیفیت کار می کنند. این امر ادغام نرم دستورالعمل ها و تکنیک های این اعضای تیم را در نرم افزار تضمین می کند تا رضایت کاربر را تضمین کند.

4. حقوق و دستمزد و آینده شغلی

از آنجایی که جهان دیجیتالی شدن را پذیرفته است، بر کسی پوشیده نیست که هر دو شغل تقاضای زیادی دارند و چشم‌انداز شغلی امیدوارکننده‌ای دارند. طبق آمار ZipRecruiter، توسعه دهندگان نرم افزار حدود 105047 دلار در سال درآمد دارند. از طرف دیگر، مهندسان نرم افزار سالانه حدود 139952 دلار در ایالات متحده درآمد دارند که توسط ZipRecruiter نیز بیان شده است.

با این حال، این اعداد بسته به تجربه، موقعیت مکانی، مجموعه مهارت و کارفرما می توانند متفاوت باشند. با این حال، توسعه دهندگان و مهندسان نرم افزار در مسیر صعودی قرار دارند. بر اساس اداره آمار کار، در ایالات متحده، هر دو شغل تحت دسته وسیعی از حرفه های توسعه دهنده کامپیوتر قرار می گیرند.

علاوه بر این، اداره آمار کار حداقل رشد شغلی 15% تا 25% را برای توسعه دهندگان نرم افزار بین سال های 2021 تا 2031 در این صنعت پیش بینی می کند که به طور بالقوه بیش از 350000 شغل ایجاد می کند. این نرخ رشد به طور قابل توجهی سریعتر از میانگین برای همه مشاغل است.

اما در مقیاس کلی، مهندسان نرم افزار به دلیل حجم کاری زیاد و مسئولیت های بیشتر، معمولاً درآمد بیشتری نسبت به توسعه دهندگان نرم افزار دارند.

5. محیط کار

محیط کار ممکن است حد وسط بین هر دو حرفه باشد. با این حال، عوامل زیادی تعیین می کنند که چگونه به نظر می رسد و چقدر برای شما مفید خواهد بود.

توسعه دهنده نرم افزار

محیط کار برای توسعه دهندگان نرم افزار می تواند بر اساس نوع سازمان، اندازه، مکان و پروژه هایی که روی آنها کار می کنند متفاوت باشد. اکثر کارفرمایان بر اساس نیازهای پروژه و سیاست های شرکت، گزینه های کار منعطف یا از راه دور را ارائه می دهند.

همچنین، رعایت مهلت‌ها، رفع اشکال‌ها و پاسخ به بازخورد کاربران معمولاً به ساعات کاری طولانی یا اضافه کاری تبدیل می‌شود.

مهندس نرم افزار

محیط کار یک مهندس نرم افزار شبیه یک توسعه دهنده است، زیرا هر دو نقش شامل ایجاد، تجزیه و تحلیل و نگهداری سیستم های نرم افزاری است. بنابراین، مهندسان نرم‌افزار معمولاً با برنامه‌ریزی و طراحی، ایجاد، نگهداری و تمام وظایف مرتبط با نرم‌افزار درگیر هستند.

به عنوان یک حرفه ای در این زمینه، می توانید انتظار داشته باشید که ساعات بیشتری کار کنید و مسئولیت های بیشتری را نسبت به یک توسعه دهنده نرم افزار بر عهده بگیرید. همچنین معمولاً افرادی که در این نقش هستند به عنوان کارمند تمام وقت به جای فریلنسر کار می کنند. کار از راه دور برای این حرفه معمولی است، اما ممکن است جلسات بیشتری نسبت به یک توسعه دهنده داشته باشید.

شغل نرم افزاری مناسب را برای خود انتخاب کنید

در حالی که مهندسی و توسعه نرم افزار در ظاهر مشابه به نظر می رسد، یک نگاه دقیق تر الزامات و مسئولیت های متمایز را نشان می دهد. هر نقش شغلی، شرح و نحوه تبدیل شدن به آن را به دقت مطالعه کنید، سپس شغلی را انتخاب کنید که به بهترین وجه برای شما طنین انداز است.

امتیاز این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس