پروتئین تراپی مو یکی از روشهای درمانی محبوب است که به شما کمک میکند تا به موهای ضعیف و نازک، آسیب دیده یا خشک خود کمک کنید. متدهای مختلفی برای انجام این روش وجود دارد؛ شما میتوانید در خانه با آماده کردن ماسکهای مغذی و مقوی، موهایتان را پروتئین تراپی کنید یا اینکه برای انجام کار حرفهای نزد یک فرد متخصص به سالنهای زیبایی بروید.
پروتئین تراپی مو
زمانی که شما برای انجام کار پیش متخصص زیبایی مو میروید، او مواد مخصوص و در واقع همان پروتئین هیدرولیز شده را طی فرآیندی (که بستگی به متد انتخاب شده دارد) به ساقهی مو اضافه میکند و شکافهای موجود در کوتیکول مو را با پروتئین پر میکند. این پروتئین به نرم شدن و استحکام مو کمک میکند و در عین حال باعث ترمیم و تقویت تارهای آسیب دیدهی مو میشود.
در شیوهی پروتئین تراپی تمامی پروتئینهای ضروری و مواد مغذی مورد نیاز برای تقویت موها به شکاف تارهای مو اضافه میشود تا مشکلاتی از جمله موخوره، ضعیف و نازک بودن مو و آسیب دیدگی مو بر اثر عواملی مثل دکلره کردن حل شود.
پروتئین تراپی مو به حفظ رطوبت و خاصیت ارتجاعی مو کمک میکنند و باعث نرم شدن، درخشان شدن و قویتر شدن تار موی شما میشوند.
انواع روشهای پروتئین تراپی
پروتئین تراپی روشهای متفاوتی از ماسکهای خانگی گرفته تا فرآیندهای تخصصی در سالنهای زیبایی دارد. اینکه شما کدام روش را انتخاب میکنید به میزان آسیب موهایتان و البته بودجهی شما بستگی دارد.
ماسکهای خانگی که سادهترین روش هستند و شما با مخلوط کردن مواد مغذی مثل عسل، آووکادو، تخممرغ، شیر نارگیل و… میتوانید آنها را آماده کنید و قبل از حمام برای مدتی به موهایتان بزنید. این نوع ماسکها را معمولا ۲ یا ۳ بار در هفته میتوانید روی موهایتان قرار دهید.
نوع دیگر، نرم کنندهها هستند. این نرم کنندهها حاوی مواد مغذی مثل روغن آرگان و پروتئینهای محلول در آب هستند که به هیدراته کردن و محافظت از مو کمک میکنند. این نرم کنندهها معمولا درون حمام بعد از شامپو زدن استفاده میشوند و بعد از ۵ الی ۷ دقیقه باید شسته شوند. نوع دیگری هم از این ماسکها وجود دارد که قبل از حمام باید به موهایتان بزنید و برای مدتی (بسته به نوع محصول) اجازه دهید تا بماند و بعد آن را بشویید.
فواید پروتئین تراپی مو
درست مانند ماهیچههای بدن، موها نیز برای سالم ماندن و قوی شدن به پروتئین نیاز دارند؛ به ویژه در قسمتهای پایینتر و ساقهی مو که از منبع پروتئین (کف سر) دور هستند. ساختار سلولی موهای ما متخلخل و بسیار جذب کننده هستند، بنابراین میتوانند به راحتی مواد مغذی را از طریق ماسکهای مو یا مواد مراقبتی جذب کنند. پروتئین تراپی مو هم یکی از روشهای تایید شده است که باعث کمک به ساختار قویتر مو میشود.
عوارض پروتئین تراپی مو چیست؟
همانطور که میدانید هر کاری فواید و عوارض مربوط به خود را دارد. این روش درمانی نیز در کنار تمامی فوایدی که دارد، میتوانند عوارض هم داشته باشد. بیشترین ضرر پروتئین تراپی مو مربوط به استفاده از مواد نامرغوب و روش اشتباه است. بیایید کمی گستردهتر دربارهی این موضوع صحبت کنیم.
موادی که استفاده میکنید، اهمیت بسیار زیادی در سلامت و نتیجهی موهای شما دارند. برای مثال شما زمانی که میخواهید آرایش کنید، اگر از لوازم آرایشی مرغوب و باکیفیت استفاده کنید، آرایشتان جلوهی زیباتری خواهد داشت و همچنین در دورهی زمانی طولانیتر، پوستتان آسیب نخواهد دید و دچار مشکلات پوستی مثل جوش، آکنه، لک و… نخواهید شد.
این قضیه دربارهی موها نیز صدق میکند. اگر قصد دارید در خانه با ماسکهای آماده موهایتان را تغذیه کنید، حتما از یک برند مطمئن خرید کنید و به دستور کار که در بروشور محصول ذکر شده دقت کنید. مواد را بیش از حد روی موهایتان نگذارید. اگر محصولی که خریداری کردید قابل تست بود، حتما ۲۴ قبل آن را روی دست خود تست کنید تا از بروز هرگونه حساسیت و آلرژی جلوگیری کنید.
نکتهی مهم دومی که باید بدانید، این است که اگر میخواهید این کار را در سالنهای زیبایی انجام دهید، حتما نزد یک فرد متخصص و باتجربه بروید. در برخی از روشهای پروتئین تراپی مواد روی موها برای چند دقیقه میماند و بعد اتوکشی انجام میشود. اگر آرایشگر شما باتجربه و کاربلد نباشد، میتواند با اتو کشیدن نادرست و بیش از حد، باعث سوختن موهایتان شود. همچنین در صورت مراجعه به یک فرد قابل اعتماد، نگران مواد و متریال استفاده شده نخواهید بود و نتیجهی کار برایتان رضایتبخش خواهد بود.
همچنین لازم است بدانید که بر اساس تحقیقات جدیدی که انجام شده، برخی از موادی که برای درمان مو استفاده میشود، حاوی مواد مضری از جمله فرمالدهید هستند. فرمالدهید میتواند باعث بروز سرطان شود، به رشد آن کمک کند یا خطرات دیگری را برای سلامتی به همراه داشته باشد. فرمالدهید موجود در این مواد میتواند باعث بروز مشکلاتی از جمله موارد زیر شود:
- سوزش چشم
- سردرد
- سرگیجه
- گلو درد
- سرفه
- خس خس سینه
- حالت تهوع
- استفراغ
- حساسیت و التهابات پوستی
این عوارض توسط افرادی که این روشها را انجام دادهاند گزارش شده است و به طور کلی تحقیقات در این مورد بسیار کم هستند. هنوز کاملا مشخص نیست که این روشها و مواد درمانی در طولانی مدت چه تاثیری بر روی سلامتی انسان خواهند داشت.
واقعا تنوع مقالات عالیههههههه
مرسی اول نیوز عزیز