نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی

368
1
نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم

جنگ جهانی سوم ششمین تجربه سینمایی هومن سیدی در مقام کارگردان است. او که تا پیش از این آثار متفاوت و پرمخاطبی را کارگردانی کرده بود دست به تجربه متفاوتی زد و با فیلم جدیدش به بخش افق‌ها هفتاد و نهمین دوره جشنواره فیلم ونیز حضور پیدا کرد و متاسفانه این روزها نسخه غیرقانونی آن منتشر شده است. در این مطلب به نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم می پردازیم.

نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم

نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم
نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم

در خلاصه داستان فیلم جنگ جهانی سوم چنین آمده است: شکیب یک کارگر روزمزد بی‌خانمان است که هیچ وقت خاطره از دست دادن همسر و پسرش در زلزله چند سال گذشته را فراموش نمی‌کند. در طی چند سال گذشته، او با یک زن کر و لال به نام لادن رابطه برقرار کرده است. محل ساخت و ساز که او امروز در آن کار می کند معلوم می شود که مجموعه فیلمی درباره جنایات هیتلر در طول جنگ جهانی دوم قرار است در آن ساخته شود. برخلاف همه انتظارش، به او یک نقش سینمایی، خانه و فرصتی داده می شود تا بتواند زندگی‌اش را تغییر دهد. وقتی لادن از این موضوع مطلع می شود، به محل کارش می آید و درخواست کمک می کند. نقشه شکیب برای مخفی کردن او به طرز غم انگیزی تبدیل به یک اتفاق وحشتناک می‌شود و وضعیت جدید او و چیزی که به نظر می رسید می‌تواند باعث پیشرفت زندگی‌اش شود از بین می رود.

بازیگران و عوامل فیلم جنگ جهانی سوم

نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم
نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم
  • کارگردان: هومن سیدی
  • تهیه‌کننده: هومن سیدی
  • مدت زمان فیلم: ۱۰۷ دقیقه
  • بازیگران: محسن تنابنده، ندا جبریلی، مهسا حجازی، نوید نصرتی
  • فیلمنامه: هومن سیدی، آرین وزیر دفتری، آزاد جعفریان
  • فیلمبردار: پیمان شادمان فر
  • تدوین: هومن سیدی
  • طراح صحنه: محسن نصرالهی
  • طراح لباس: الهام معین
  • موسیقی: بامداد افشار
  • صدا: علیرضا علویان
  • جلوه‌های بصری: فرید ناظر فصیحی

نقد و بررسی اولیه فیلم جنگ جهانی سوم هومن سیدی

اسکرین دیلی
جاناتان هالند | فیلم با برخورداری از فوریت یک تریلر خوب و به روشنی یک داستان اخلاقی، حکایتی فرساینده اما مجاب‌کننده است درباره این‌که یک قربانی چگونه یاد می‌گیرد از ستمگران خود تقلید کند. ششمین فیلم بلند هومن سیدی که تا حد زیادی مثل یک فیلم بد درباره هولوکاست به نظر می‌رسد، با حال‌وهوای یک کمدی سیاه واقعا سیاه شروع می‌شود و رفته‌رفته به یک تراژدی بدل می‌شود؛ سفری که با بازی محوری فوق‌العاده و جذاب محسن تنابنده به عنوان قهرمان لگدمال‌شده فیلم جان گرفته است.

نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم
نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم

فیلموفوریا
مِرِدیث تِیلِر | هومن سیدی موقع خلق فیلمنامه «جنگ جهانی سوم» هانا آرنت را در ذهن داشته و این حرف‌هایش درست و حقیقی است: «جوامعی که حکومتی نظامی و دیکتاتوری دارند، موثرترین عامل ساخت آشوب‌طلب‌ها و دولت‌ستیزان هستند.» کارگردان و نویسندگانش با فیلمنامه‌ای هوشمندانه و هشداردهنده به توازنی بین کمدی سیاه، تراژدی و ملودرام رسیده‌اند هرچند حال‌وهوای ملودرام کمی بر پایان‌بندی ویرانگر فیلم چیره شده است؛ جایی که شخصیت بینوای شکیب با بازی درخشان محسن تنابنده، با چنگ و دندان برای آنچه واقعا مهم است مبارزه می‌کند.

حاشیه های حضور در جشنواره ونیز ۲۰۲۲

فیلم جنگ جهانی سوم در بخش افق‌ها جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ حضور پیدا کرد. فیلمی که به گفته منتقدان یک اثر متفاوت و ساختارشکن است و نشان می‌دهد هومن سیدی تلاش بسیاری کرده است تا داستانی متفاوت را روایت کند.

یادداشت هومن سیدی درباره فیلم جنگ جهانی سوم

هانا آرنت یک بار گفت که در دیکتاتوری ها همه چیز خوب پیش می رود تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی کامل. جوامعی که توسط چنین رژیم‌های توتالیتری اداره می‌شوند، مؤثرترین خالق آنارشیست‌ها هستند. من همیشه به این فکر کرده ام که تا کی دیگر می تواند ظلم و ستم در جهان وجود داشته باشد و چه کسانی هستند که توسط حاکمان قدرتمند چنین جوامعی درهم شکسته می شوند. افرادی که برای به دست آوردن اساسی ترین نیازهای خود – خانه، شغل و خانواده – با چنگ و دندان مبارزه خواهند کرد. و هر چیزی که در نهایت به دست می آورند چیزی نیست جز یک تصویر تزئینی و مصنوعی. همیشه کسانی خواهند بود که قدرت بخشش را دارند و کسانی که به اندازه کافی مستأصل برای دریافت کمک هستند. و این چرخه معیوب تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی کامل ادامه خواهد داشت – و به زودی پس از آن دوباره شروع خواهد شد…

نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم
نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم

انتشار نسخه غیرقانونی فیلم جنگ جهانی سوم

آغاز سال ۱۴۰۲ را باید سال بدی برای فیلم‌ها دانست. در ابتدای سال نسخه غیرقانونی فیلم برادران لیلا کاری از سعید روستایی منتشر شد و دست به دست چرخید و حالا در روزهای پایانی فروردین ۱۴۰۲، درست قبل از اکران فیلم در نوبت عید فطر، نسخه با کیفیت و غیرقانونی جنگ جهانی سوم هومن سیدی منتشر شده است.

نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم
نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم

این اتفاق تلخ، فضای پر چالش فرهنگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ناامنی‌هایی برای سازندگان فیلم و سریال ایجاد می‌کند. نقطه مشترک این دو انتشار ناگهانی و غیرقانونی، نمایش این دو فیلم در جشنواره خارجی بوده است. فیلم‌هایی که برای فروش جهانی، در اختیار پخش‌کننده و پلتفرم‌های غیرایرانی بوده‌اند و حالا سر از سایت‌های غیرقانونی دانلود درآورده‌اند!

کاش تهیه‌کننده‌هایی این دو فیلم که با انتشار آثارشان متضرر شده‌اند، شماره حساب یا روش پرداختی در اختیار قرار دهند تا بینندگان این دو فیلم بتوانند -قانونی- فیلم‌ها را تماشا کنند.

filimo

4.1/5 - (11 امتیاز)
محسن دادار
نوشته شده توسط

محسن دادار

کارشناس سئو و تحلیل ارزهای دیجیتال ؛ علاقه مند به تکنولوژی و اخبار روز دنیای فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک دیدگاه برای “نقد و بررسی فیلم جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی

  1. مطالب فوق العاده مفید
    واقعا گل گفتید جناب نوبخت کاش همه این نظر منطقی و دلسوزانه شما رو داشته باشند

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس