انیمیشن های برنده جایزه اسکار

143
0
انیمیشن های برنده جایزه اسکار

انیمیشن‌ ها در بسیاری از موارد موفق شدند تاثیر بیشتری از فیلم‌های لایو اکشن بر روی مخاطب بگزارند. برخی از این آثار با ایده‌های بسیار فوق العاده خود انقلابی در صنعت انیمیشن ایجاد کردند که باعث شد بینندگان توجه بیشتری به این آثار داشته باشند. در این مطلب به معرفی انیمیشن های برنده جایزه اسکار می پردازیم.

انیمیشن های برنده جایزه اسکار

شما با دیدن انیمیشن‌هایی که در این لیست معرفی شدند، متوجه می‌شوید که چگونه یک تصویر دو یا سه بعدی می‌تواند با روح و روان شما بازی کند. این انیمیشن‌ها از نظر داستانی و جلوه‌های بصری بسیار عملکرد فوق العاده‌ای داشتند و موفق شدند مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهند.

1. انیمیشن شهر اشباح (Spirited Away)

سال انتشار: 2001
کارگردان: هایائو میازاکی
بازیگران: ریو هیرویکی، میوا ماتسوکو، ماری ناکامورا
امتیاز IMDb: امتیاز 8.6
اگرچه این انیمیشن در سال 2001 در ژاپن نمایش داده شد، اما شهر اشباح به دلیل اکران بعدی در ایالات متحده واجد شرایط نامزدی اسکار در سال 2003 بود. این انیمیشن در سال 2002 که برای اولین بار برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن را دریافت نمود، توجه مخاطبان سراسر جهان را به خود جلب کرد و یکی از بهترین انیمیشن‌های تمام دوران محسوب می‌شود.

استودیو گیبلی هایائو میازاکی، سازنده انیمیشن بازی‌های همسایه من توتورو و پرنسس مونونوکه است که به خاطر ویژگی‌های مصور دستی با حسی جادویی معروف است. انیمیشن Spirited Away ماجراهای یک دختر جوان به نام چیهیرو را به تصویر می‌کشد که در شهر جدیدش با ارواح، جادوگران و جانوران افسانه‌ای روبرو می‌شود.

2.انیمیشن در جستجوی نمو (Finding Nemo)

سال انتشار: 2003
کارگردان: آندرو استانتون، لی انکریچ
بازیگران: البرت بروکس، الن دجنریس، الکساندر گولد
امتیاز IMDb: امتیاز 8.1
به طور بالقوه تحسین‌شده‌ترین اثر پیکسار، در جستجوی نمو، یکی از انیمیشن های برنده جایزه اسکار می‌باشد. این محصول توسط اندرو استانتون و لی آنکریچ کارگردانی شد. این انیمیش جزو برترین انیمیشن های اسکار قرار گرفت که تحسین بسیار زیادی را دریافت کرد.

نمو یک دلقک ماهی جوانی است که از خانه‌اش ربوده شده و پدرش مارلین تمام اقیانوس را جستجو می‌کند تا او را نجات دهد. این انیمیشنی دلچسب و وهم‌آور است؛ زیرا مارلین به اعماق تاریک سفر می‌کند، با دشمنان ترسناک روبرو می‌شود و در عین حال با بهترین دوست خود، دوری آشنا خواهد شد.

3.انیمیشن موش سرآشپز (Ratatouille)

انیمیشن های برنده جایزه اسکار

سال انتشار: 2007
کارگردان: برد بیرد، جینو استرومبولی
بازیگران: پتنسیا کلارکسون، ایان هولم، لوئی ریتمن
امتیاز IMDb: امتیاز 8
موش سرآشپز، یکی از بهترین آثار مربوط به غذا، با استقبال چشمگیر تماشاگران وارد سینما گردید و در آن زمان به موفق‌ترین انیمیشن مالی فرانسه تبدیل شد. رمی، یک موش صحرایی، رویای تبدیل شدن به یک سرآشپز در سطح جهانی را در سر می‌پروراند و با پسر دست و پا چلفتی، لینگوئینی که اهداف رمی با او هماهنگ است، دوست می‌شود.

نیازی به گفتن نیست که رمی در متقاعد کردن انسان‌ها برای اجازه دادن به او در آشپزخانه مشکل دارد. با این اثر، پیکسار بار دیگر سطح خود را بالا برد، بیش از یک میلیون موی انیمیشنی را روی رمی متحرک ساخت و موش‌های خانگی را در استودیو نگه داشت تا بتواند آن‌ها را برای انیمیشن‌های دقیق‌تر مطالعه کند.

4.انیمیشن وال ئی (WALL-E)

سال انتشار: 2008
کارگردان: آندرو استانتون
بازیگران: بن برت، الیسیا کیسبرگ، جف گارلین
امتیاز IMDb: امتیاز 8.4
دنیایی خارج از یونکرز وجود دارد. این ربات جمع‌کننده زباله و نجات‌دهنده جهان، از زمان اولین نمایش خود در حدود پانزده سال پیش، توجه‌ها را می‌دزدد. وال ئی اسکار بهترین انیمیشن ها را در سال 2009 دریافت کرد.
در یک زمین پسا آخرالزمانی، وال ئی آخرین ربات باقیمانده روی این سیاره است که برای تمیز کردن زمین در حالی که انسان‌ها پناهگاه موقتی در فضا هستند طراحی شد. اما او در نهایت متوجه می‌شود که مأموریت او و سازندگانش آن‌طور که به نظر می‌رسند نیست.

5.انیمیشن بالا (Up)

انیمیشن های برنده جایزه اسکار

سال انتشار: 2009
کارگردان: پیت داکتر
بازیگران: اد وینستون، کریستوفر پلامر، جورجا آنجلیتی
امتیاز IMDb: امتیاز 8.2
انیمیشن بالا از پیکسار، داستانی صمیمانه از دوستی و ماجراجویی را روایت می‌کند. این فیلم در سال 2010 موفق به دریافت دو جایزه اسکار شد و در سال 2009 اولین فیلم انیمیشنی بود که جشنواره فیلم کن را افتتاح کرد و مورد تشویق ایستاده قرار گرفت. با وجود پر شدن با بادکنک‌های رنگارنگ، انیمیشن بالا به عنوان یکی از احساسی‌ترین آثار پیکسار تا به امروز شناخته می‌شود.

بلافاصله پس از مرگ غم انگیز همسرش، کارل فردریکسن از صدها بادکنک برای بلند کردن خانه‌اش به هوا استفاده می‌کند، بنابراین می‌خواهد به ونزوئلا پرواز کند. کارل با پسری به نام راسل در جستجوی آبشار عرفانی بهشت ​​شریک می‌شود و با شروری که در جستجوی همان گنج است، به مبارزه می‌پردازد.

6.انیمیشن داستان اسباب بازی 3 (Toy Story 3)

سال انتشار: 2010
کارگردان: لی انکریچ
بازیگران: تام هنکس، تیم آلن، جودیت نیوتون
امتیاز IMDb: امتیاز 8.2
انیمیشن داستان اسباب بازی 3 که یازده سال پس از نسخه قبلی خود منتشر شد، در سال 2010 برای اولین بار به نمایش درآمد و نسل جدیدی را به اسباب بازی‌های محبوب وودی و باز معرفی کرد. مشاهده دوباره این اسباب‌بازی‌های جادویی روی پرده قطعاً تماشایی بود، به‌ویژه که اولین داستان اسباب‌بازی، اولین فیلم انیمیشن با جلوه‌های ویژه در جهان بود که الهام‌بخش دنیای کاملاً جدیدی از فیلم‌سازی شد.

این اثر یکی از انمیشن های نامزد اسکار در کنار بهترین آهنگ اصلی رندی نیومن به نام «We Belong Together» شد. چیزی که داستان اسباب بازی 3 را از قسمت‌های قبلی‌اش متمایز می‌کند، سیصد و دو شخصیت فوق‌العاده، انیمیشن مو و نورپردازی و خداحافظی آن با اندی است. داستان اسباب بازی 3 یکی از بهترین انیمیشن های اسکار می‌باشد که به یادماندنی‌ترین لحظات را خلق کرد.

7.انیمیشن درون و بیرون (Inside Out)

سال انتشار: 2015
کارگردان: پیت داکتر
بازیگران: آمی پولر، فیلیس اسمیت، ریچارد کیند
امتیاز IMDb: امتیاز 8.1
یکی از انیمیشن های اسکار، به نام درون و بیرون، داستان دختری به نام رایلی را روایت کرد که احساسات درونی او برای حفظ وضعیت روانی این دختر در میان تغییرات عمده زندگی‌اش تلاش می‌کنند. این اثری است که در آن شرور یک مفهوم انتزاعی است، سلامت روان.

علی‌رغم اینکه شخصیت اصلی آن احساسات هستند، جوی در این انیمیشن به خاطر دلخراش بودن و از نظر روانی تکان دهنده بدنام است. در واقع، پیکسار با روانشناسان سرشناسی مشورت کرده بود تا عملکرد مغز را به درستی به تصویر بکشد که در ادامه عناصری مانند حافظه بلندمدت دخترک را در فیلم به نمایش گذاشت.

8.انیمیشن زوتوپیا (Zootopia)

انیمیشن های برنده جایزه اسکار

سال انتشار: 2016
کارگردان: بایرون هوارد، ریچ مور
بازیگران: جینیفر گودوین، جیسون بیتمن، ایدریس البا
امتیاز IMDb: امتیاز 8
یکی از اولین انیمیشن های اسکار دیزنی در این لیست که پیکسار جزو آن نیست، زوتوپیا مخاطبان را به دنیای حیوانات، طبیعت و دنیای زیرین جنایتکاران دعوت می‌کند. این انیمیشن جزو انمیشن های نامزد اسکار است که حول محور پلیس خرگوش، جودی هاپس می‌چرخد ​​که با اکراه با روباه کلاهبردار، نیک وایلد شریک می‌شود تا یک توطئه شستشوی مغزی را کشف کند.

این دومین انیمیشن استودیوی والت دیزنی بود که پس از انیمیشن یخ زده در سال 2013، فروش بیش از یک میلیارد دلار را به دست آورد. این فیلم شامل ارجاعات متعددی به دیگر فیلم‌های مرتبط با دیزنی، مانند موانا و رالف خرابکار، به اضافه کمدی‌های بی شمار است.

9.انیمیشن کوکو (Coco)

سال انتشار: 2017
کارگردان: لی انکریچ
بازیگران: آنتونی گونزالس، گلوریا ایرزار، بنجامین برات
امتیاز IMDb: امتیاز 8.4
یکی از انیمیشن‌های تحسین شده پیکسار، کوکو در نوامبر 2017 وارد سینما شد و به سرعت مورد توجه آکادمی قرار گرفت. از همان فرمول موزیکال که در بسیاری از تولیدات دیزنی یافت می‌شود، پیروی می‌کند، اما در ارتقای نمایندگی آمریکای لاتین در هالیوود عالی است. این فیلم نه تنها عنوان بهترین انیمیشن های اسکار را به خود اختصاص داد، بلکه عنوان بهترین آهنگ اورجینال را نیز دریافت کرد.

داستان کوکو درباره میگل جوان است، موسیقی‌دانی که در میان افراد متنفر از موسیقی زندگی می‌کند و در جستجوی خود واقعی‌اش به سرزمین مردگان سفر خواهد کرد. این فیلم که در مکزیک اتفاق می‌افتد، در این کشور اکران شد و به سرعت به جزو پرفروش‌ترین فیلم‌ها، حتی بالاتر از فیلم معروف انتقام جویان قرار گرفت.

10.انیمیشن مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

انیمیشن های برنده جایزه اسکار

سال انتشار: 2018
کارگردان: باب پرشیکتی، پیتر رمزی
بازیگران: شیمیک مور، جیک جونسون، هالی استینفلد
امتیاز IMDb: امتیاز 8.4
فیلمی نوستالژیک و آینده‌نگر، مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی هر دو تکنیک انیمیشن رایانه‌ای را با تصاویر قدیمی و کمیکی ترکیب می‌کند. این انیمیشن توسط سونی توسعه داده شد و به دلیل ماهیت دقیق سبک به بزرگ‌ترین تیم انیماتورها نیاز داشت. این یکی از بهترین انیمیشن‌های ابرقهرمانی تمام دوران است.

داستان حول محور مایلز مورالس، یک نوجوان اهل بروکلین می‌چرخد که توسط یک عنکبوت رادیواکتیو گاز گرفته می‌شود و در پی مرگ پیتر پارکر، مرد عنکبوتی جدید نیویورک خواهد شد. برای کارگردانان باب پرشیکتی، پیتر رمزی و رادنی روتمن مهم بود که به سبک هنری چشم نواز کتاب‌های کمیک عمل کنند، که به دلیل اینکه هر فرد عنکبوتی به امضای هنری منحصر به فرد خود نیاز داشت.

11.انیمیشن پینوکیوی گیرمو دل تورو (Guillermo del Toro’s Pinocchio)

سال انتشار: 2022
کارگردان: گیرمو دل تورو، مارک گوستافسون
بازیگران: ایوان مک‌گرگور؛ دیوید بردلی؛ گریگوری مان
امتیاز IMDb: امتیاز 7.6
پینوکیوی گیلرمو دل تورو یک فیلم انیمیشن فانتزی موزیکال استاپ موشن است که در سال ۲۰۲۲ به انتشار رسید. این فیلم توسط گیلرمو دل تورو و مارک گوستافسون کارگردانی شد و این اولین تجربه گوستافسون است که به عنوان کارگردان در یک فیلم بلند حضور دارد. فیلمنامه آن نیز بر اساس ایده‌های گیلرمو دل تورو و پاتریک مک‌هیل نوشته شده است. در طول جنگ جهانی دوم در ایتالیا، بیست سال پس از اینکه ژپتو پسرش کارلو را در یک حمله هوایی از دست می‌دهد، در خشم و اندوهی عمیق، درختی کاج را قطع می‌کند و از آن برای ساختن یک عروسک چوبی استفاده می‌کند.

به طرز جادویی، روح جنگل به نام وود اسپیریت، به این عروسک زندگی می‌بخشد و او را به نام پینوکیو نام گذاری می‌کند. در این ماجراجویی، سباستین جی. کریکت به عنوان راهنمای وجدانی برای پینوکیو عمل می‌کند و به او می‌آموزد که در مقابل تمامی آزمون‌ها و مشکلاتی که روبرو می‌شود، وفادار به خواسته‌های قلبی خود باشد. این انیمیشن جزو انیمیشن‌های برنده جوایز اسکار ۲۰۲۳ قرار گرفت.

امتیاز این مطلب
محسن دادار
نوشته شده توسط

محسن دادار

کارشناس سئو و تحلیل ارزهای دیجیتال ؛ علاقه مند به تکنولوژی و اخبار روز دنیای فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس