جشنواره برلین ۲۰۲۴

51
0
جشنواره برلین ۲۰۲۴

هفتادوچهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم برلین از ۱۵ تا ۲۵ فوریه ۲۰۲۴ (۲۶ بهمن تا ۶ اسفند ۱۴۰۲) برگزار می‌شود و بازیگر کنیایی-مکزیکی لوپیتا نیانگو به عنوان رییس هیات داوران مسابقه اصلی فعالیت می‌کند. در این مطلب به بررسی جشنواره برلین ۲۰۲۴ می پردازیم.

جشنواره برلین ۲۰۲۴

در هفتاد و چهارمین دوره جشنواره برلین در سال ۲۰۲۴ از مارتین اسکورسیزی با اهدای خرس طلای افتخاری تجلیل خواهد شد. جایزه دوربین طلایی هم به فیلمساز و استاد دانشگاه آلمانی، ادگار رایتس اهدا می‌شود که با سری فیلم‌های «زادگاه» Heimat -که در خلال سال‌های ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۳ ساخت- بیشتر شناخته می‌شود. فیلم افتتاحیه برلیناله ۲۰۲۴ هم «چیزهای کوچکی مثل این‌ها» Small Things like These نام دارد به کارگردانی تیم میلانتس بلژیکی.

ایرانی ها در جشنواره برلین ۲۰۲۴

حضور سینماگران مستقل ایرانی در برلیناله ۲۰۲۴ پررنگ است؛ بنفشه هورمزدی، بازیگر ایرانی-آلمانی، در هیات داوران بخش «نسل» جشنواره برلین حضور دارد. بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم با فیلم کیک محبوب من، چهارمین فیلم بلندشان در مقام نویسنده و کارگردان، در بخش مسابقه اصلی برای کسب جایزه اول این رویداد سینمایی رقابت می‌کنند (این فیلم محصول مشترک است با کشورهای فرانسه، سوئد و آلمان).

علی‌یار راستی در بخش «برخوردها» با فیلم خمیازه بزرگ تاریخ حضور دارد و فرحناز شریفی با فیلم سیاره دزدیده‌شده من (محصول مشترک با آلمان) به بخش «پانوراما» راه یافته است. در بخش نسل‌ها هم دو فیلمساز جوان ایرانی حضور دارند: هادی بابایی‌فر با فیلم گوسفند و سروناز علم‌بیگی با فیلم مائده‌گل (که محصول مشترک است با کشورهای فرانسه و آلمان). سارا رجایی هم تنها فیلمساز ایرانی بخش فیلم‌های کوتاه است که البته با فیلم شهر شاعران City of Poets محصول هلند در این بخش رقابت می‌کند. در بخش خاطره‌انگیز «کلاسیک‌ها»ی برلیناله هم فیلم وقت بلوغ اثر زنده‌یاد سهراب شهید ثالث (۱۹۷۶، آلمان غربی) یکی از ده اثر ماندگار تاریخ سینماست که یک بار دیگر روی پرده نقره‌ای نقش می‌بندد.

داستان و عکس های فیلم کیک محبوب من

فیلم کیک محبوب من توسط بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم کارگردانی شده و در آن لی‌لی فرهادپور و اسماعیل محرابی نقش‌های اصلی را بازی می‌کنند. آنطور که شنیده می‌شود، خلاصه داستان فیلم درباره یک زن سالخورده و تنهای ۷۰ ساله (مهین با بازی لی لی فرهادپور) است که پس از مرگ همسرش سال‌های سال تنهاست و با هیچ مردی ارتباط ندارد. او تصمیم می‌گیرد دوباره زندگی عاشقانه تازه‌ای را تجربه کند. پس پا پیش می‌گذارد و دنبال راننده تاکسی سالخورده‌ای (فرامرز با بازی اسماعیل محرابی) که در رستوران دیده می‌رود و منتظرش می‌ماند تا تنهایی‌شان را قسمت کنند.

فیلم پس از نمایش و در غیاب کارگردانانش، مورد تشویق ۷ دقیقه‌ای حاضران قرار گرفت و تا روز دوم، صدرنشین جدول امتیازی منتقدان شد. عکس‌های این فیلم را محصول مشترک فرانسه سوئد و آلمان است را اینجا می‌بینید تا نقدهای کوتاه منتقدان در جشنواره برلین ۲۰۲۴ ترجمه شود.

نقد و بررسی های اولیه درباره فیلم کیک محبوب من

توییتر

فابین لمرسیه | مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها نمایشی صریح اما صمیمانه از عشق و مقاومت در برابر مردسالاری جامعه در دوران پیری ساخته‌اند.

جوزف فهیم | پایان ناهنجار و ناسازگار را کنار بگذاریم. فیلم کیک مورد علاقه من را ستایش می‌کنم؛ یک فیلم مانوس و جذاب که شوق‌انگیز است. بسیار برتر از «قصیده گاو سفید».

حرف‌های بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم درباره کیک محبوب من

نیک ویوارِلی، ورایتی | این زوج سینماگر تازگی ممنوع‌الخروج شده‌اند و از این رو نتوانستند برای اولین نمایش جهانی اثر جدیدشان «کیک محبوب من» -که در بخش مسابقه اصلی رقابت می‌کند- به جشنواره برلین سفر کنند. صناعی‌ها و مقدم از طریق زوم، صحبت کرده‌اند.

  • آن‌ها نمی‌خواستند فیلم در برلین نمایش داده شود چون سیاسی‌ترین جشنواره دنیا است. برای همین سعی کردند جلوی کار ما را بگیرند اما کار واقعا از دست ما خارج شده بود؛ و صادقانه می‌گویم که نمی‌خواستیم هم چنین کاری کنیم چون برای هر فیلمسازی یک افتخار بزرگ است که در جشنواره بزرگی چون برلین حضور داشته باشد. آن‌ها هنوز هم به ما فشار می‌آورند ولی همان‌طور که گفتم کاری از دست ما برنمی‌آید. این تصمیم را تهیه‌کنندگان فیلم (که محصول مشترک ۴ کشور است) و نمایندگان فروش آن گرفته‌اند.
  • فیلم تمام خطوط قرمزی را پشت سر گذاشته است که در ۴۵ سال اخیر اعمال شده‌اند (با وجود این) داستان فیلم درباره شخصیت‌هایی است که مردم سراسر جهان می‌توانند با آن‌ها ارتباط بگیرند. «کیک محبوب من» درباره زندگی است؛ درباره مرگ و زندگی و عشق و انزوا است؛ اما در ایران از تمام خطوط قرمز عبور کرده است!

در حاشیه جشنواره برلین ۲۰۲۴

حمایت از گفت‌وگو در گرماگرم جنگ در غزه

برلین مشهور است به سیاسی‌ترین جشنواره در بین سه رویداد سینمایی اصلی قاره سبز (در کنار جشنواره‌های کن و ونیز). دبیر اجرایی ماریئت ریسِنبیک و دبیر هنری کارلو شاتریان (که پس از برگزاری این دوره و با پایان قراردادشان به کار خود در برلیناله پایان می‌دهند) معرفی برنامه‌های هفتادوچهارمین جشنواره برلین را با ابراز همدردی با «تمام قربانیان بحران‌های بشری در خاورمیانه و سایر نقاط دنیا» آغاز کردند. آن‌ها در ادامه گفتند که «نگرانیم که شاهد یهودستیزی، تنفر از مسلمانان و سخنرانی‌های نفرت‌آلودی هستیم که در آلمان و دیگر نقاط دنیا گسترش پیدا می‌کنند» و تاکید کردند که برلیناله قصد دارد فضای «گفت‌وگوی آزاد» پیرامون جنگ در غزه ایجاد کند. یکی از پلتفرم‌هایی که برای این تبادل در نظر گرفته شده است «پروژه خانه کوچک» (Tiny House Project) نام دارد که از ۱۷ تا ۱۹ فوریه (۲۸ تا ۳۰ بهمن) فضایی برای دیدار را در پوتسدامر پلاتس در مکان اصلی برلیناله در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد.

بانیان این رویداد، یوانا هاسون فلسطینی-آلمانی و شای هوفمان اسراییلی-آلمانی هستند که سال‌هاست در خصوص آگاهی مردم از کشمکش خاورمیانه با هم فعالیت و همکاری دارند. همه این‌ها در حالی است که دولت آلمان از اسراییل در جنگ حمایت کرده است و به این خاطر، حتی فیلمسازی غنایی هم به صورت رسمی از نمایش فیلمش در برلیناله انصراف داد؛ آیو تسالیتابا در بیانیه‌ای که در رسانه‌های اجتماعی منتشر کرد از پیوستن به «اعتصاب علیه آلمان» خبر داد و گفت که نهادهای فرهنگی آلمان را تحریم می‌کند (حالا باید دید در روزهای آتی، موضع‌گیری ستاره‌هایی که به هفتادوچهارمین دوره برلین می‌آیند در خصوص جنگ غزه چیست و چه پیامدهایی را برای این رویداد مهم سینمایی در پی خواهد داشت).

از میان فیلم‌های این دوره، «شیکون» به کارگردانی عاموس گیتای (که تلاشی برای برقراری دیالوگ در خاورمیانه توصیف شده) و دو مستند «هیچ سرزمین دیگری» (که ساخته جمعی از فیلمسازان فلسطینی و اسراییلی است) و «خاطرات لبنان» (مریم الحاجی) با نگاه به مساله‌های خاورمیانه ساخته شده‌اند. نشستی هم با عنوان «فیلمسازی در روزگار جنگ» در این دوره از برلیناله برپا می‌شود.

ناگفته نماند که در پی انتقادهای شدید از گروه برگزارکنندگان برلیناله برای دعوت از ۵ عضو حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان»، دبیران جشنواره مجبور شدند دعوت این مقام‌های رسمی به ضیافت افتتاحیه را پس بگیرند و لغو کنند.

ستاره‌ها روی فرش قرمز

بُعدی از جشنواره‌های سینمایی به حضور و تجلیل از ستاره‌ها و شکوه‌شان اختصاص دارد که برلین امسال انبوهی از این شکوه را در چنته دارد. مارتین اسکورسیزی افسانه‌ای روز بیستم فوریه (اول اسفند) خرس طلایی افتخاری برلیناله را دریافت می‌کند. او در گفت‌وگویی با کارگردان انگلیسی تحسین‌شده جوانا هاگ هم شرکت خواهد کرد. بازیگر بزرگ سینمای فرانسوی، ایزابل هوپر که با «نیازهای مسافر» در بخش مسابقه اصلی حضور دارد، سال ۲۰۲۲ جایزه دستاورد یک عمر برلیناله را گرفت اما نتوانست در جشنواره حاضر شود و امسال از او تقدیر خواهد شد.

اولین نمایش جهانی درام علمی‌تخیلی «فضانورد» به کارگردانی یوهان رنک (چرنوبیل) و محصول نتفلیکس، با حضور آدام سندلر و کری مالیگن در برلیناله اتفاق می‌افتد. از میان سایر بازیگران آمریکایی هم انتظار می‌رود دست‌کم کریستن استوارت با «لاو لایز بلیدینگ»، لینا دانم با «گنج»، رایلی کیئو و جسی آیزنبرگ با «غروب ساسکواچ»، سباستین استن (که البته زاده رومانی است) با «مردی متفاوت» و آماندا سِیفرید با «هفت پرده» در این دوره حاضر شوند.

حضور پررنگ‌تر اقلیت‌ها در مسابقه اصلی

امسال بیست فیلم برای کسب جوایز اصلی، یعنی خرس‌های طلایی و نقره‌ای برلیناله، رقابت می‌کنند. از آنجایی که اغلب آثار این دوره، محصول مشترک هستند سی کشور در بخش اصلی حضور دارند. جالب توجه‌تر از همه، حضور قاره آفریقا با سه فیلم است که در ۲۰۲۳ اصلا فیلمی نداشت. عبدالرحمن سیساکو، کارگردان مالیایی متولد موریتانی، که فیلم سال ۲۰۱۴ او با عنوان «تیمبوکتو» (Timbuktu) نامزد اسکار شد امسال با «چای سیاه» برای تصاحب خرس‌ها رقابت می‌کند. داستان فیلم او درباره زن جوانی از ساحل عاج است که پس از مهاجرت به آسیا، به یک مرد سن‌بالای چینی دل می‌بازد. فیلمساز تونسی مریم جوبور هم با «من به چه کسی تعلق دارم» با نخستین فیلم بلندش رقابت می‌کند که داستان مادری است که باید با بازگشت پسرش کنار بیاید که عضو داعش است. ماتی دیوپ فرانسوی-سنگالی هم سازنده یکی از دو مستند این بخش است؛ «داهومی» درباره بازگردانی گنجینه‌های سلطنتی پادشاهی داهومی به کشور بنین است. دیوپ پیش از این با نمایش فیلم بلندش «آتلانتیک» (Atlantics) در جشنواره کن، تاریخ‌ساز شد و به اولین زن سیاه‌پوست حاضر در بخش مسابقه اصلی کن بدل شد.

«شامبالا» ساخته مین بهادر بهام، اولین فیلم سینمای نپال است که در تاریخ برلیناله به مسابقه اصلی راه پیدا می‌کند. فیلمساز کره جنوبی، هونگ سانگ-سو که پیش از این سه بار برنده خرس نقره‌ای شده امسال با «نیازهای مسافر» با بازی ایزابل هوپر رقابت می‌کند. «پپه» به کارگردانی نلسون کارلو دِلوس سانتوس آریاس به عنوان «غیرقابل‌دسته‌بندی‌ترین» فیلم بخش مسابقه، توسط روح یک کرگدن روایت می‌شود که از آفریقا به کلمبیا برده شد تا در باغ وحش پابلو اسکوبار، قاچاقچی بزرگ مواد مخدر، نگهداری شود.

نبرد فیلمسازان برجسته اروپایی در مسابقه اصلی

سینماهای آلمان، فرانسه و ایتالیا، امسال نمایندگان خوبی در بخش مسابقه اصلی دارند. کارگردان تحسین‌شده آلمانی آندریاس درِسِن با «از طرف هیلده، با عشق» به برلیناله آمده که بر اساس داستان واقعی گروه مقاومت و ضد نازی «ارکستر سرخ» شکل گرفته است. از سینمای فرانسه دو فیلمساز کهنه‌کار یعنی برونو دومون و اولیویه آسایاس با جدیدترین آثار سینمایی خود برای کسب خرس طلایی یا نقره‌ای پیکار می‌کنند. کلر بورژه هم با «زبان خارجی» در مسابقه حضور دارد که کسب دوربین طلایی جشنواره کن را در کارنامه دارد.

آغاز کاملا سیاسی برلین با سه حرکت اعتراضی

جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۴ پس از آغازبه‌کار با یک نشست رسانه‌ای پرتب‌وتاب، ‌با حضور سه گروه معترض، حال‌وهوایی به‌مراتب سیاسی‌تر هم به خود گرفت. ابتدا حدود ۵۰ نفر از اهالی صنعت سینما (که از ایرانی‌ها پگاه فریدونی و روشنک خدابخش دیده شدند) با دستانی در هم گره‌خورده روی فرش قرمز حاضر شدند و عبارت «از دموکراسی دفاع کنید!» را به زبان آوردند که روی صفحه نمایش بزرگ جشنواره هم نقش بست. موسیقی فرش قرمز هم قطع شده بود و معترضان سنجاق‌هایی روی لباس‌های خود داشتند که می‌گفت: «سینما متحد می‌کند، نفرت جدا می‌کند.» گردانندگان برلیناله این حرکت اعتراضی را در پی تصمیم‌شان در خصوص پس گرفتن دعوت اعضای ای‌اف‌دی برنامه‌ریزی کردند.

در دیگر مکان‌های محل برگزاری جشنواره در «پوتسدامر پلاتس»، دو گروه دیگر هم دست به اعتراض زدند؛ یکی شامل گروهی از هنرمندان بخش‌های فنی می‌شد که نشان‌هایی با این شعار در دست داشتند که «برای فاشیست‌ها هیچ جایی صندلی نیست.» دیگر حرکت اعتراضی را هم اهالی صنعت فیلمسازی ترتیب دادند که خواسته‌شان بهتر شدن شرایط کاری بود.

البته ناگفته نماند که حرکت‌های اعتراضی انفرادی دیگری هم در این بین صورت گرفتند.

حرف‌های هنرمندان در جشنواره برلین ۲۰۲۴

کیلین مورفی | بازیگر تحسین‌شده «اوپنهایمر» در جریان نشست خبری جشنواره برلین برای جدیدترین فیلمش «چیزهای کوچکی مثل این‌ها» درباره «ترومای جمعی» واقعه تاریخی رخت‌شویی‌های مجدلیه در ایرلند گفت. تمرکز «چیزهای کوچک…» که بر اساس کتابی به همین نام از کلر کیگِن شکل گرفته است بر «رخت‌شویی‌های هراس‌انگیزی تمرکز دارد که از دهه ۱۸۲۰ تا ۱۹۹۶ توسط نهادهای کلیسای کاتولیک اداره می‌شدند و به ظاهر هدف‌شان اصلاح زنان جوان گمراه‌شده و آبرورفته بود.» مورفی درباره این برهه تاریک در تاریخ ایرلند می‌گوید: «این یک ترومای جمعی است، به‌خصوص برای مردمان دوره خودش؛ و من فکر کردم که ما هنوز آن را مورد بررسی و پردازش قرار می‌دهیم. در ضمن فکر می‌کنم هنر می‌تواند واقعا مرهمی سودمند برای این زخم باشد. کتاب منبع اقتباس فیلم، یکی از آثار ادبی بسیار پرفروش در ایرلند بود تا حدی که انگار همه آن را خواندند. به نظرم نکته طعنه‌آمیز کتاب این است که مردی مسیحی می‌کوشد دست به اقدامی مسیحی در یک جامعه ناکارآمد مسیحی بزند. فیلم سوال‌های زیادی را در خصوص مشارکت در جرم، سکوت، شرم و چنین چیزهایی مطرح می‌کند اما واقعا فکر نمی‌کنم که وظیفه هنر پاسخ‌گویی به این سوال‌ها باشد؛ و در واقع طرح و دعوت به گفت‌وگو پیرامون‌شان است.»

مت دیمن | در نشست خبری «چیزهای کوچک…» مت دیمن تهیه‌کننده، تیم میلانتس کارگردان، امیلی واتسن بازیگر و چند نفر دیگر هم حضور داشتند. وقتی درباره چالش‌های ساخت یک فیلم سیاسی در صنعتی پر از فیلم‌های ابرقهرمانی و بلاک‌باسترها سوال شد، دیمن گفت که در این روزگار فیلم‌هایی مانند «چیزهای کوچک…» از همیشه مهم‌تر هستند. دیمن که فیلم را با دوست و یار همیشگی‌اش بن افلک تهیه کرده است در ادامه افزود: «احساس ما این است – و تا زمانی همین طور خواهد بود که ورشکسته شویم – که ساختن یک فیلم خوب واقعا پادزهری است در برابر همه آن‌ها. دست‌آخر، این فیلم تمرینی است در اعتماد کردن به آدم‌هایی که با آن‌ها همکاری می‌کنید و بعدش، اعتماد به تماشاگران. این فیلم هدف بی‌شرمانه‌ای را دنبال نمی‌کند یا نمی‌خواهد جیب مخاطب را خالی کند… فقط از تماشاگر می‌خواهد که به سینما اهمیت بدهد و من باور دارم که در دنیا هنوز آن‌قدر تماشاگر هستند که این دست فیلم‌ها برای‌شان مهم باشند.» دیمن صحبت‌هایش را چنین ادامه داد: «این دست فیلم‌ها همان‌هایی هستند که وقتی در دهه ۱۹۹۰ فعالیت‌هایم را شروع کردم همه جا بودند و بخشی از فرهنگ و زندگی‌های ما به شمار می‌رفتند. من واقعا سپاسگزارم که توانستم چنین فیلمی را برای نمایش در سینماها بسازیم و منتظریم ببینیم چه اتفاقی برای این فیلم می‌افتد.»

«چیزهای کوچکی مثل این‌ها» جشنواره برلین ۲۰۲۴ را افتتاح کرد و با حضور در بخش مسابقه اصلی، برای کسب خرس طلایی رقابت می‌کند.

هیئت داوران بخش‌های مختلف جشنواره برلین ۲۰۲۴

داوران مسابقه اصلی برلیناله ۲۰۲۴

  • لوپیتا نیانگو، بازیگر کنیایی-مکزیکی (رییس هیات داوران)
  • بردی کوربِت، بازیگر و فیلمساز آمریکایی
  • ان هوی، بازیگر و فیلمساز هنگ‌کنگی-چینی
  • کریستیان پتسولد، فیلمساز آلمانی
  • یاسمینه ترینکا، فیلمساز و بازیگر ایتالیایی
  • آلبرت سِرا، فیلمساز اسپانیایی
  • اوکسانا زابوژکو، شاعر و رمان‌نویس اوکراینی

حرف‌های اعضای هیات داوران

در جریان نشست رسانه‌ای اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی برلیناله،‌ لوپیتا نیانگو به عنوان رییس هیات داوری در واکنش به دعوت این رویداد از گروهی از سیاستمداران راستگرای افراطی (به اختصار ای‌اف‌دی/ AFD) به مراسم افتتاحیه و سپس پس گرفتن دعوت از آن‌ها گفت: «من اینجا یک خارجی‌ام و با کم‌وکیف موقعیت سیاسی این کشور آشنا نیستم.» او در واکنش به این سوال هم که اگر سیاستمداران نام‌برده به جشنواره می‌آمدند او هم در مراسم حاضر می‌شد یا نه، چنین پاسخ داد: «خوشحالم که مجبور نیستم به این سوال پاسخ بدهم؛ و خوشحالم که در چنین موقعیتی قرار نگرفتم.»

با وجود این، کریستیان پتسولد، کارگردان آلمانی فیلم‌های «باربارا» و «فینیکس»، دیدگاه متفاوتی داشت: «فکر می‌کنم حضور پنج عضو از ای‌اف‌دی در میان تماشاگران مشکلی نیست. ما بزدل نیستیم. اگر نتوانیم پنج نفرشان را به عنوان چند تماشاگر تاب بیاوریم پس در مبارزه‌مان شکست خواهیم خورد. اصلا فکر می‌کنم تمام این سوال‌ها باعث می‌شوند آن‌ها قوی‌تر از آن چیزی شوند که هستند… صدها هزار آدم علیه آن‌ها دست به تظاهرات زده‌اند و آن‌ها به‌مراتب مهم‌تر از چنین گفت‌وگو‌هایی هستند.»

همه این‌ها در حالی است که جشنواره برلین بعد از پس گرفتن دعوت‌ها، چنین اعلام کرد: «مباحثه فعلی یک بار دیگر این موضوع را روشن کرد که تعهد به جامعه‌ای آزاد و بردبار، و ایستادن در برابر افراط‌گرایی راست، بخشی از دی‌ان‌ای برلیناله است که دهه‌هاست به ارزش‌های دموکراتیک متعهد بوده و در برابر همه اشکال افراط‌گرایی راستی‌ها ایستاده است.»

داوران بخش برخوردها Encounters برلین ۲۰۲۴

  • لیساندرو آلونسو، فیلمساز آرژانتینی
  • دُنی کوته، فیلمساز کانادایی
  • تیتزا کووی، فیلمساز ایتالیایی

داوران بخش نسل Generation

  • آیرا ساکس، فیلمساز آمریکایی
  • امجد ابو العلا، فیلمساز سودانی
  • بنفشه هورمزدی، بازیگر ایرانی-آلمانی

داوران بخش مستند

  • عباس فاضل، فیلمساز عراقی
  • توماس هایزه، فیلمساز آلمانی
  • وِرِنا پاراوِل، انسان‌شناس و هنرمند فرانسوی
  • فیلم های بخش اصلی (مسابقه) برلیناله ۲۰۲۴
  • فیلم‌های این بخش برای کسب خرس طلای جشنواره برلین ۲۰۲۴ رقابت می‌کنند؛
  • فیلم پایانی دیگر | پیئرو مِسینا | ایتالیا | Another End
  • فیلم معماری | ویکتور کوساکوفسکی | آلمان و فرانسه | Architecton
  • فیلم چای سیاه | عبدالرحمن سیساکو | فرانسه، موریتانی، تایوان، لوکزامبورگ و ساحل عاج | Black Tea
  • فیلم آشپرخانه | آلونسو روئیس‌پالاسیوس | مکزیک و آمریکا | La cocina
  • فیلم داهومی | ماتی دیوپ | بِنین، فرانسه و سنگال | Dahomey
  • فیلم حمام شیطان | ورونیکا فرانتس و سِوِرین فیالا | اتریش و آلمان | The Devil’s Bath
  • فیلم مردی متفاوت | اِرِن شیمبرگ | آمریکا | A Different Man
  • فیلم امپراتوری | برونو دومون | فرانسه، ایتالیا، آلمان، بلژیک و پرتغال | The Empire
  • فیلم از طرف هیلده با عشق | آندریاس درسن | آلمان | From Hilde, With Love
  • فیلم گلوریا! | مارگِریتا ویکاریو | ایتالیا و سوییس | Gloria!
  • فیلم زبان خارجی | کلر بورژه | فرانسه، آلمان و بلژیک | Langue étrangère
  • فیلم کیک محبوب من | بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم | ایران، فرانسه، سوئد و آلمان | My Favorite Cake
  • فیلم شامبالا | مین بهادر بهام | نپال، فرانسه، نروژ، چین، ترکیه، تایوان، آمریکا و قطر | Shambhala
  • فیلم چیزهای کوچکی مثل این‌ها | تیم میلانتس | ایرلند و بلژیک | Small Things like These | فیلم افتتاحیه
  • فیلم احتضار | ماتیاس گلاسنِر | آلمان | Dying
  • فیلم پسرها | گوستاو مولر | دانمارک و سوئد | Sons
  • فیلم زمان تعلیق | اولیویه آسایاس | فرانسه | Suspended Time
  • فیلم پپه | نلسون کارلو دِلوس سانتوس آریاس | دومینیکن، نامیبیا، آلمان و فرانسه | Pepe
  • فیلم نیازهای مسافر | هونگ سانگ-سو | کره جنوبی | A Traveler’s Needs
  • فیلم من به چه کسی تعلق دارم | مریم جوبور | تونس، فرانسه، کانادا، نروژ، قطر و عربستان سعودی | Who Do I Belong To
  • فیلم های بخش برخوردها
  • فیلم آرکادیا | یورگوس زویس | یونان، بلغارستان و آمریکا | Arcadia
  • فیلم شهر؛ دشت | ژولیانا روژِس | برزیل، آلمان و فرانسه | Cidade; Campo
  • فیلم دِمبا | مَمدو دیا | سنگال و آلمان | Demba
  • فیلم درگیری مستقیم | گیوم کایو و بِن راسل | آلمان و فرانسه | Direct Action
  • فیلم خوابیدن با چشمان باز | نِیله وولاتس | برزیل، آرژانتین، تایوان و آلمان | Sleep with Your Eyes Open
  • فیلم افسانه | رام رِدی | هند و آمریکا | The Fable
  • فیلم یک خانواده | کریستین آنگو | فرانسه | A Family
  • فیلم محبوب | روث بِکِرمان | اتریش | Favoriten
  • فیلم ایوو | ایوا تروبیش | آلمان | Ivo
  • فیلم خمیازه بزرگ تاریخ | علی‌یار راستی | ایران | The Great Yawn of History
  • فیلم بارانی باید ببارد | کیو یانگ | چین، آمریکا، فرانسه و سنگاپور | Some Rain Must Fall
  • فیلم دستان در آتش | مارگاریدا ژیل | پرتغال | Hands in the Fire
  • فیلم مت و مارا | کازیک رادوانسکی | کانادا | Matt and Mara
  • فیلم در میان قبرها باد می‌وزد | تراویس ویلکرسن | آمریکا | Through the Graves the Wind is Blowing
  • فیلم تو مرا سوزاندی | ماتیاس پینِرو | آرژانتین و اسپانیا | You Burn Me
  • مهم‌ترین فیلم‌های بخش پانوراما
  • فیلم خیر خواهد بود | رِی یونگ | چین و هنگ‌کنگ | All Shall Be Well
  • فیلم آندریا طلاق می‌گیرد | یوزف هادِر | اتریش | Andrea Gets a Divorce
  • فیلم بِتانیا | مارچلو بوتا | برزیل | Betânia
  • فیلم بین معابد | ناتان سیلور | آمریکا | Between the Temples
  • فیلم سرگذشت کوتاه یک خانواده | لین چیئن‌چا | چین و دانمارک | Brief History of a Family
  • فیلم تقاطع | لیفان آکین | سوئد، دانمارک، فرانسه، ترکیه و گرجستان | Crossing
  • فیلم هر تو هر من | میشاییل فِته ناتانسکی | آلمان و اسپانیا | Every You Every Me
  • فیلم من آن سریال را دیدم | جِین شونبران | آمریکا | I Saw the TV Glow
  • فیلم سیاره جَنِت | اَنی بِیکِر | آمریکا | Janet Planet
  • فیلم در همین حین روی زمین | ژِرِمی کلاپن | فرانسه | Meanwhile on Earth
  • فیلم خاطرات بدنی سوزان | آنتونِلا سوداساسی فِرنیس | کاستاریکا و اسپانیا | Memories of a Burning Body
  • فیلم دوستان جدیدم | آندره تشینه | فرانسه | My New Friends
  • فیلم سیاره دزدیده‌شده من | فرحناز شریفی | آلمان و ایران | My Stolen Planet
  • فیلم هیچ سرزمین دیگری | باسِل آردا | فلسطین و نروژ | No Other Land
  • فیلم گریز | نورا فینگشایت | آلمان و انگلیس | The Outrun
  • فیلم زمین سوخته | توماس آرسلان | آلمان | Scorched Earth
  • فیلم جنسیت | دگ یوهان هاوگرود | نروژ | S-ex
  • فیلم مهمان | بروس لابروس | انگلیس | The Visitor
  • مهم‌ترین فیلم‌های بخش نسل
  • و شامل «نسل به‌علاوه چهارده»
  • فیلم مشکلی نیست! | کیم هه-یانگ | کره جنوبی | It’s Okay!
  • فیلم تن‌های اصلی | اینگرید پوک‌روپِک | آرژانتین و اسپانیا | The Major Tones
  • فیلم گوسفند | هادی بابایی‌فر | ایران | Sheep
  • فیلم در میان صخره‌ها و ابرها | فرانکو گارسیا بِسِرا | شیلی و پرو | Through Rocks and Clouds
  • فیلم برندگان | سولین یوسف | آلمان | Winners
  • فیلم آرنج | آسلی اوزارسلان | فرانسه، آلمان و ترکیه | Elbow
  • فیلم پایان | رایان ماشادو | فیلیپین | Fin
  • فیلم آخرین شنا | ساشا ناتانی | انگلیس | Last Swim
  • فیلم مائده‌گل | سروناز علم‌بیگی | فرانسه، آلمان و ایران | Maydegol
  • فیلم تابستانم با ایرنه | کارلو سیرونی | فرانسه و ایتالیا | My Summer with Irène
  • فیلم ملکه‌ها | کلودیا رِینِکی | پرو و سوییس | Reinas
  • فیلم کسی کنار آتش | فیلیپه لِساژ | کانادا و فرانسه | Who by Fire
  • بازار فیلم اروپا
  • «بازار فیلم اروپا»ی برلین هم که از ۱۵ تا ۲۱ فوریه (۲۶ بهمن تا ۲ اسفند) برپا می‌شود احتمالا با پروژه‌های سینمایی پرستاره‌اش، انرژی دوباره‌ای به صنعت سینمای مستقل می‌دهد. پیش از این بازارهای سینمایی مشابه در جشنواره تورنتو و بازار فیلم آمریکا به دلیل اعتصاب بازیگران، کیفیتی ناامیدکننده داشتند و حالا پس از پشت سر گذاشتن جشنواره ساندنس، چشم‌انداز خوبی در پیش است. یانینا ویزلمایز، مسئول فروش کمپانی «پروتاگونیست پیکچرز» – که حضور فعالی در برلیناله دارد – در این باره می‌گوید: «جشنواره ساندنس که نسبت به سال گذشته وضعیت بسیار بهتری پیدا کرده بود و… حالا همه کنجکاو بازار فیلم برلین هستند چون همه خریداران از جمله آسیایی‌ها برگشته‌اند که همین نشانه خیلی خوبی است.» اما از میان پروژه‌های ستاره‌محوری که در «بازار فیلم اروپا» عرضه می‌شوند می‌توان به این موارد اشاره کرد:
  • فیلم اکشن و علمی‌تخیلی پس‌سوزی | به کارگردانی جی.جی. پِری و با بازی‌های دِیو باتیستا و ساموئل ال. جکسن | Afterburn
  • فیلم نور راهنما | به کارگردانی رِیف فاینز و با بازی‌های ریف فاینز و ایندیرا وارما | The Beacon
  • فیلم یک سفر بزرگ جسورانه و زیبا | به کارگردانی کوگونادا و با بازی‌های مارگو رابی و کالین فارل | A Big Bold Beautiful Journey
  • فیلم پایان | به کارگردانی جاشوا اوپنهایمر و با بازی‌های تیلدا سویینتن، جرج مک‌کِی و مایکل شانن | The End
  • فیلم فیوز | به کارگردانی دیوید مکنزی و با بازی‌های اِرِن تِیلِر-جانسن | Fuze
  • فیلم زن خانه‌دار | به کارگردانی بن شیرینیان و با بازی‌های نئومی واتس و تای شریدن | The Housewife
  • فیلم روشنایی | به کارگردانی تام تیکور و با بازی‌های لارس آیدینگر و نیکولته کربیتس | The Light
  • فیلم عادی | به کارگردانی بن ویتلی و با بازی باب اودِنکرک | Normal
  • فیلم رویاهای قطار | به کارگردانی کلینت بِنتلی و با بازی‌های جوئل اجرتن و فلیسیتی جونز | Train Dreams
  • فیلم وایلدر و من | به کارگردانی استیون فریئرز و با بازی‌های کریستف والتس، مایا هاک، جان تورتورو و جان هم | Wilder & Me
  • فیلم زمستان کلاغ | به کارگردانی کاسیا آدامیک و با بازی لِسلی مَنویل | Winter of the Crow
  • filimo
امتیاز این مطلب
محسن دادار
نوشته شده توسط

محسن دادار

کارشناس سئو و تحلیل ارزهای دیجیتال ؛ علاقه مند به تکنولوژی و اخبار روز دنیای فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس