سرور پروکسی چیست؟ تفاوت بین پروکسی و V P N

194
0
سرور پروکسی

آیا می‌دانید سرور پروکسی چیست و چگونه کار می‌کند؟ در این مقاله همه چیزهایی که باید در مورد سرورهای پروکسی و تفاوت بین پروکسی و VPN بدانید را بیاموزید.

استفاده از یک سرور پروکسی می‌تواند مزایای بی شماری را برای مشاغل و کاربران فردی به همراه داشته باشد. اگرچه ممکن است مقدار اطلاعات پیرامون پراکسی ها برای کاربرانی که برای اولین بار استفاده می‌کنند بسیار زیاد به نظر برسد، اما تسلط بر این دانش در مدت زمان کوتاهی آسان است.

در واقع، شما می‌توانید سفر خود را همین الان با یادگیری تشخیص انواع مختلف پروکسی ها، نحوه عملکرد هر یک از آنها و اینکه کدام یک را باید برای یک هدف خاص استفاده کنید، شروع کنید.

و اگر می‌خواهید حتی بیشتر بیاموزید، توصیه می کنیم به Oxylabs بروید، جایی که آنها وبلاگی با اطلاعات مفید فراوان دارند.

سرور پروکسی چیست و چگونه کار می‌کند؟

هدف اصلی یک سرور پروکسی این است که به عنوان یک واسطه بین دستگاه شما و اینترنت عمل کند. برای درک اینکه این در عمل به چه معناست، بیایید بگوییم که می‌خواهید از طریق مرورگری که برای استفاده از پروکسی تنظیم شده است، از یک وبسایت خاص بازدید کنید.

مرورگر شما درخواست بازدید از وبسایت را به یک سرور پروکسی ارسال می‌کند و سپس درخواست را به سرور میزبان وبسایت ارسال می‌کند. سرور میزبان با ارسال صفحه اصلی وبسایت پاسخ خواهد داد.

با این حال، پروکسی این پاسخ را دریافت کرده و آن را به دستگاه شما بازگرداند. در این فرآیند، سرور میزبان، سرور پروکسی را به عنوان بازدیدکننده ثبت می‌کند و نه دستگاه شما.

سرورهای پروکسی برای چه مواردی استفاده می‌شوند؟

استفاده از سرور پروکسی مزایای بی شماری دارد و این نمونه هایی از متداول ترین کاربردهای آن است:

اینترنت مشترک در یک شبکه – بسیاری از گروه های تجاری و خانوادگی یک اتصال اینترنتی دارند که باید آن را به چندین رایانه درون شبکه توزیع کنند. با یک سرور پراکسی، اتصال اینترنت را می‌توان به راحتی بین رایانه هایی که در همان LAN هستند به اشتراک گذاشت.

کنترل دسترسی به اینترنت – یک سرور پروکسی به گزینه های کنترل دسترسی به اینترنت پیشرفته اجازه می‌دهد – کنترل پهنای باند، فیلترهای محتوا، کنترل زمان آنلاین و احراز هویت برای اتصال به اینترنت.

بهبود سرعت – استفاده از یک پروکسی کش می‌تواند به طور قابل توجهی سرعت گشت و گذار در اینترنت را بهبود بخشد. همانطور که قبلا ذکر شد، درخواست های رایانه مشتری ابتدا به سرور پروکسی می‌رسند. معمولاً دارای بخشی از هارد دیسک محلی است که برای کش کردن منابع وب تعیین شده است، بنابراین دستگاه های سرویس گیرنده می‌توانند به درخواست خود مستقیماً از یک سرور پراکسی پاسخ دهند.

امنیت و حریم خصوصی – یک پروکسی آدرس IP کامپیوتر مشتری را که به اینترنت دسترسی دارد پنهان می‌کند و امکان گشت و گذار ناشناس را فراهم می‌کند. علاوه بر ارائه حفاظت از حریم خصوصی، این امر با جلوگیری از دسترسی غیرمجاز و حملات، امنیت را افزایش می‌دهد.

دور زدن سانسور و geoblocks – خدمات پروکسی اغلب برای دور زدن فیلترها و محدودیت های مختلف اعمال شده توسط دفاتر کاری و حتی کشورها استفاده می‌شود. آنها همچنین برای دور زدن محدودیت های جغرافیایی استفاده می‌شوند. استفاده از پروکسی های مناسب، کاربران را قادر می‌سازد تا بدون مشکل به محتوای مسدود شده دسترسی داشته باشند.

انواع مختلف پروکسی

انواع مختلفی پراکسی ها برای مرور وب و دور زدن فایروال های مختلف طراحی شده اند. به طور معمول، آنها از طریق مرورگرهای وب استفاده می‌شوند و سطوح مختلفی از حفاظت از حریم خصوصی را ارائه می‌دهند.

Transparent proxy – این نوع پروکسی اعلام می‌کند که یک کلاینت از پروکسی استفاده می‌کند و آدرس IP واقعی خود را پنهان نمی‌کند. با توجه به اینکه آنها ناشناس نیستند، استفاده از پروکسی های شفاف بسیار خطرناک است.

Anonymous proxy – همچنین به شما اطلاع می‌دهد که مشتری از پروکسی استفاده می‌کند، اما آدرس IP واقعی خود را فاش نمی‌کند. با این حال، پروکسی ناشناس نمی‌تواند ناشناس بودن مشتری را تضمین کند، زیرا اعلان استفاده از پروکسی است.

Elite Proxy یا High Anonymity – به این موضوع اطلاع نمی‌دهد که مشتری از پروکسی استفاده می‌کند و آدرس IP واقعی خود را پنهان می‌کند و ناشناس بودن کامل را برای کاربران خود فراهم می‌کند.

Distorting Proxy – به اطلاع می‌رساند که یک کلاینت از پروکسی استفاده می‌کند، اما نشانی IP اصلی نادرست مشتری را نشان می‌دهد.

Reverse Proxy – هیچ خط مشی محلی را اعمال نمی‌کند و بیشتر توسط سروری در پشت فایروال استفاده می‌شود و دسترسی مشتری به آن را تنظیم می‌کند. همچنین می‌تواند ذخیره سازی برای سرورهای بک‌اند کندتر یا متعادل کردن بار بین آنها فراهم کند.

بسته به پروتکل های انتقال داده ای که استفاده می‌کنند، پروکسی ها را میتوان به موارد زیر تقسیم کرد:

Socks Proxy – یک پروتکل جدیدتر و همه کاره است که برای ایجاد انواع مختلف اتصالات (UDP یا TCP) از طرف مشتری، معمولاً به عنوان یک ابزار دور زدن استفاده می‌شود.

پروکسی HTTP – هدف اصلی آن مسیریابی درخواست های سرویس گیرنده HTTP (مرورگر-اینترنت) و ارائه ذخیره سازی داده های درخواستی است.

پروکسی SSL – شبیه به سرور پروکسی http، اما با لایه رمزگذاری اضافی که با رمزگشایی و رمزگذاری مجدد، داده های رمزگذاری شده را مدیریت می‌کند. آنها معمولا برای دسترسی به وبسایت هایی که نیاز به ورود به سیستم دارند استفاده می‌شوند.

پروکسی FTP - ذخیره سازی و رله کردن ترافیک FTP را انجام می‌دهد.

سرورهای پراکسی SMTP، POP3 و IMAP – برای ارسال و دریافت ایمیل استفاده می‌شوند.

تفاوت بین پروکسی و VPN چیست؟

مردم اغلب از اصطلاحات “پروکسی” و “VPN” به جای یکدیگر استفاده می‌کنند، بدون اینکه متوجه تفاوت باشند. تفاوت اصلی بین این دو این است که VPN حفاظت از حریم خصوصی و امنیت بالاتری را ارائه می‌دهد، زیرا ترافیک رمزگذاری شده را بدون رمزگشایی آن در سمت سرور هدایت می‌کند (مانند پروکسی SSL).

علاوه بر این، VPN ترافیک را از تمام پورت ها هدایت می‌کند، در حالی که پروکسی معمولاً فقط نوع خاصی از ترافیک را هدایت می‌کند.

به طور خلاصه، اینها اولین چیزهایی هستند که در سفر خود برای تبدیل شدن به یک متخصص پروکسی باید بدانید. این دانش شما را به یک متخصص تبدیل نمی‌کند، اما اگر این موارد را به خاطر بسپارید، در حال حاضر از دیگر کاربران اینترنت جلوتر خواهید بود.

امتیاز این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس