هوش مصنوعی چیست و چه خطراتی دارد؟

174
0
هوش مصنوعی چیست

اجتناب از هوش مصنوعی در دنیای مدرن ما دشوار است. این در هر کاری که ما انجام می‌دهیم ادغام می‌شود و این باعث نگرانی برخی افراد می‌شود.

اما چرا؟ چرا برخی از افراد نگران تاثیرات هوش مصنوعی هستند و هوش مصنوعی چه خطراتی را در پی دارد؟

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی توانایی یک ماشین یا سیستم ساخت بشر برای تقلید و به نوعی حتی پیشی گرفتن از هوش انسان است. این اصطلاح توسط دانشمند کامپیوتر جان مک کارتی در سال 1956 ابداع شد، اما خود این مفهوم بسیار قدیمی تر است.

آلن تورینگ (خالق آزمون تورینگ) در مقاله خود در سال 1950 که در ذهن منتشر شد، سوالی را مطرح کرد که دانشمندان و فیلسوفان را تا به امروز گیج کرده است: “آیا ماشین ها می توانند فکر کنند؟” اعتقاد بر این است که هوش مصنوعی دارای طیفی از هوش است که تقریباً به سه دسته زیر تقسیم می شود:

. ANI (هوش باریک مصنوعی): در دنیای مدرن ما فراوان است. ساخته شده برای وظایف خاص؛ منفعت شخصی ندارد؛ قابل پیش بینی؛ نمی تواند هوش انسان را تقلید کند.

. AGI (هوش عمومی مصنوعی): شکل نظری هوش مصنوعی. آگاهی ایجاد می کند؛ می تواند خود را درون نگری، برنامه ریزی و بهبود بخشد. نسبتاً قابل پیش بینی؛ می تواند هوش انسان را تقلید کند.

. ASI (فوق هوش مصنوعی): شکل نظری هوش مصنوعی. ابرهوشی و شناخت تقریباً نامتناهی دارد. غیر قابل پیش بینی؛ می تواند از هوش انسان پیشی بگیرد.

هوش مصنوعی که ما امروز استفاده می کنیم، ANI (معروف به هوش مصنوعی ضعیف)، عمدتاً در مورد تشخیص الگو و استنتاج برنامه ریزی شده است. همانطور که ما انسان‌ها از حواس خود برای پیمایش در دنیای اطراف خود استفاده می‌کنیم و مطابق با آن عمل می‌کنیم، هوش مصنوعی نیز از داده‌هایی که به آن می‌دهیم برای انجام انواع کارها استفاده می‌کند.

نمونه هایی از هوش مصنوعی

وقتی چیزی را در گوگل جستجو می‌کنید، هوش مصنوعی نتایج جستجویی را که احتمالاً بر اساس کلمات کلیدی در متن شما مفید هستند، نشان می‌دهد. به عنوان مثال، در یوتیوب، هوش مصنوعی ویدیوهایی را که به احتمال زیاد می خواهید تماشا کنید بر اساس سابقه تماشای خود (و سایر عوامل) توصیه می کند.

در آمازون، هوش مصنوعی ترتیب لیست محصولات را تعیین می کند، بنابراین آنچه را که به دنبال آن هستید سریعتر پیدا می کنید. هنگام استفاده از حالت خودران در تسلا، هوش مصنوعی از حسگرهای خودرو برای درک محیط اطراف و تصمیم گیری در مورد زمان شتاب گیری، چرخش، ترمز زدن و موارد دیگر استفاده می کند. ما می توانیم ادامه دهیم، اما شما این ایده را دریافت می کنید.

ما هوش مصنوعی را به همان دلیلی ساختیم که هر فناوری را می‌سازیم: کاهش رنج و افزایش لذت. امروزه هوش مصنوعی به ما کمک می‌کند تا زبان‌ها را ترجمه کنیم، از ترافیک جلوگیری کنیم، از کلاهبرداری جلوگیری کنیم، موجودی را مدیریت کنیم، کارهای خانه را خودکار کنیم، برنامه‌های غذایی ایجاد کنیم، سهام معامله کنیم، محتوا ایجاد کنیم، آثار هنری بسازیم، تجزیه و تحلیل‌ها را مطالعه کنیم و موارد دیگر.

خطرات و خطرات استفاده از هوش مصنوعی چیست؟

اگرچه هوش مصنوعی بسیار مفید است، اما می تواند خطرات جدی برای جامعه نیز ایجاد کند. شاید بزرگترین آن بیکاری باشد. افراد معمولاً در دهه 20 سالگی وارد نیروی کار می شوند. این دو دهه مراقبت و آموزش است تا کسی از نظر اقتصادی مفید باشد.

اما هوش مصنوعی می‌تواند تقریباً فوراً چیزهای جدید بیاموزد و با هر نسل خود را بهبود بخشد، به خصوص زمانی که کار تکراری و قابل پیش‌ بینی باشد. و بر خلاف کارگران انسانی، ماشین‌ها بی‌نهایت مطیع هستند، خسته نمی‌شوند و حقوق یا مزایا ماهانه نمی‌خواهند – که آنها را بازده، ارزان‌تر و در نتیجه سودآورتر از کارگران انسانی می‌کند.

خطر دیگری که هوش مصنوعی ایجاد می کند، سوگیری و اطلاعات نادرست است. انسان‌ها ذاتاً مغرضانه هستند، بنابراین احمقانه است که فرض کنیم ایجاد هوش مصنوعی ما چنین نیست. تفاوت این است که ما می‌توانیم سوگیری‌های خود را شناسایی کنیم، اما هوش مصنوعی هر داده‌ای را که در آن برنامه‌ریزی شده است، حقیقت عینی می‌داند.

به همین دلیل است که شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی از تعدیل‌کنندگان انسانی و بررسی‌کننده‌های حقایق برای محدود کردن انتشار اطلاعات نادرست استفاده می‌کنند. آنها را با هوش مصنوعی جایگزین کنید، و همه چیز خراب می شود. با این اوصاف، ما از بینایی رایانه در تعدیل رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنیم تا امیدواریم برخی از محتوای آزاردهنده‌تر پست‌شده آنلاین را از دسترسی ناظران تاسف‌بار محدود کنیم.

علاوه بر این، اکنون از ابزارهای هوش مصنوعی برای جعل هویت افراد مشهور، سیاستمداران و شخصیت های عمومی از طریق فناوری دیپ فیک و شبیه سازی صدا استفاده می شود. این به دلایل واضح بسیار خطرناک است. متأسفانه، با پیشرفت فناوری، تشخیص اینکه چه چیزی واقعی و چه چیزی جعلی است، دشوارتر می شود.

هوش مصنوعی باید یک ابزار باشد، نه یک سلاح

هوش مصنوعی به عنوان یک موضوع بسیار گسترده است، و ما فقط سطح را خراشیده ایم. احتمالاً در مورد چت ربات‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT یا چت ربات داخلی مایکروسافت بینگ شنیده‌اید و حتی آن‌ها را آزمایش کرده‌اید، و شاید این همان جایی بود که علاقه شما به هوش مصنوعی جرقه‌ای شد.

در حالی که این چت ربات های هوش مصنوعی چشمگیر هستند، اما از محدودیت های هوش مصنوعی عاری نیستند.

امتیاز این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس