7 دلیل که چرا باید شبکه در لینوکس را یاد بگیرید

208
0
شبکه در لینوکس

با وجود هر وب سرویسی که بر روی یک سرور اجرا می شود، اکنون تسلط بر شبکه های کامپیوتری ضروری است. شبکه در لینوکس را بیشتر یاد بگیرید.

اگر به دنبال شغلی در IT هستید، دانستن در مورد شبکه ضروری است. در حالی که اکثر رایانه های شخصی رومیزی دارای ویندوز هستند، ممکن است تعجب کنید که مزایای یادگیری لینوکس در کنار شبکه چه معنایی دارد. به نظر می رسد که دلایل عملی زیادی برای یادگیری شبکه در لینوکس وجود دارد.

1. بسیاری از سرورها بر روی لینوکس اجرا می شوند

دلیل اصلی یادگیری شبکه لینوکس این است که بسیاری از سرورها لینوکس را اجرا می کنند. این از سرورهای ساده و کوچک اداری / خانگی و سرورهای ابری تا مراکز داده عظیم را شامل می شود. لینوکس بر همه این سیستم ها تسلط دارد.

عکس

این به این دلیل است که اجرای سرورهای لینوکس نسبت به سرورهای ویندوز ارزان‌تر است. بیشتر سازمان‌های کوچک‌ تر می‌توانند از پشتیبانی داخلی استفاده کنند زیرا نیازهای ساده‌تری نسبت به سازمان‌های بزرگ‌تر دارند. و حتی زمانی که شرکت‌ها قراردادهای پشتیبانی را از شرکت‌هایی مانند Canonical یا Red Hat دریافت می‌کنند، این هزینه کمتر از هزینه‌های مجوز برای ویندوز است.

مانند سیستم عامل اصلی، خود نرم افزار سرور نیز رایگان و منبع باز است. این شامل سرورهای وب Apache و NGINX، MariaDB و پایگاه داده PostgreSQL، سرور فایل Samba و سرور پراکسی Squid می شود. بسیاری از دستگاه های شبکه مانند سوئیچ ها و روترها نیز توزیع های لینوکس تعبیه شده را اجرا می کنند.

همه اینها به این معنی است که شما در یادگیری نحوه راه اندازی و مدیریت سیستم های لینوکس مزیت خواهید داشت.

2. نرم افزار شبکه جدید برای لینوکس نوشته شده است

لینوکس از جمله تمام برنامه های نرم افزار سرور که قبلاً ذکر شد، بر میراث یونیکس به عنوان پلتفرم اصلی برای تحقیق و توسعه علوم رایانه ساخته شده است. این موضوع برای توسعه شبکه لینوکس دوچندان صادق است.

پروتکل‌هایی که زیربنای اینترنت مدرن هستند، در سیستم‌های یونیکس تاریخی و همچنین سیستم‌های لینوکس اولیه به محض اینکه در دسترس قرار گرفتند، توسعه و انکوبه شدند. آن سنت تا امروز ادامه دارد. با رشد ابر، بسیاری از مراکز داده با استفاده از ابزارهایی مانند Docker برای استقرار سریع سرورهای جدید به سمت محفظه سازی حرکت می کنند.

اگر لینوکس را می شناسید، زمانی که فناوری های جدید شبکه در دسترس قرار می گیرند، می توانید جلوتر باشید.

3. لینوکس منبع باز است

لینوکس به طور گسترده در این شرکت گسترش یافته است زیرا کد منبع آن در دسترس است. هر کسی می تواند یک تاربال را دانلود کند یا یک مخزن آنلاین را مطالعه کند و ببیند یک برنامه چگونه کار می کند. این شامل برنامه های پیچیده مانند هسته لینوکس و سرورهای شبکه است.

با نرم‌افزار اختصاصی، مشتریان فقط می‌توانند امیدوار باشند که یک برنامه به روشی که فروشنده می‌گوید در مستندات کار می‌کند.

برنامه های متن باز مانند همه برنامه ها دارای اشکال هستند. با کد منبع، توسعه‌دهندگان می‌توانند به سرعت آن‌ها را شناسایی و برطرف کنند. این برای نرم افزارهای شبکه مهم است زیرا اشکالات امنیتی همه را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر یک توسعه‌دهنده اختصاصی مشکل امنیتی داشته باشد، ممکن است تا زمانی که تخلفی رخ ندهد، فاش نشود.

4. لینوکس رایگان است

یکی دیگر از مزایای لینوکس این است که توزیع های لینوکس به صورت رایگان قابل دانلود هستند. این امر به دست آوردن تجربه عملی با یک پلتفرم در سطح سازمانی برای حداقل سرمایه گذاری را آسان می کند. برخلاف ویندوز سرور گران قیمت و نصب های اختصاصی یونیکس، استفاده از لینوکس برای توسعه دهندگان و sysadmin ها عملی شد.

تصادفی نیست که لینوکس باعث رونق فناوری در اواخر دهه 90 و 2000 شد. استارت‌آپ‌های دارای محدودیت نقدی می‌توانند مراکز داده خود را با پشتیبانی از لینوکس بسازند.

همچنین می توانید با دانلود ISO و استخراج آن در رسانه خود، توزیع لینوکس را روی رایانه شخصی خود امتحان کنید. شما فوراً به طیف کاملی از ابزارهای شبکه موجود در لینوکس دسترسی خواهید داشت. شما مجبور نخواهید بود برای نسخه سرور خاص هزینه کنید.

5. راه اندازی آزمایشگاه خانگی آسان است

یکی از موانع در یادگیری نحوه نگهداری شبکه ها و سرورها، دسترسی به سخت افزار برای چندین ماشین است. برای اتصال آنها به سرورها، سوئیچ ها و کابل ها نیاز دارید. خواندن اسناد یک چیز است، اما تجربه عملی برای مدیریت موثر سیستم و شبکه ضروری است.

خوشبختانه، از آنجایی که لینوکس روی سخت افزارهای کم قدرت به خوبی اجرا می شود، می توانید “آزمایشگاه خانگی” خود را راه اندازی کنید. می‌توانید یک لپ‌تاپ یا رایانه رومیزی قدیمی را که در اطراف خوابیده است، به یک سرور تبدیل کنید. آنها نباید سرورهای شیک باشند. شما نیازی به اجرای یک رابط کاربری گرافیکی روی آنها ندارید، بنابراین عملکرد مشکل کمتری دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که چند کابل را وصل کنید، یک توزیع لینوکس را وارد کنید، آنها را راه‌اندازی کنید و وارد کار شوید.

یا می توانید برخی از سرورها و سوئیچ های واقعی را دست دوم خریداری کنید. شما می توانید راه اندازی و نگهداری لینوکس و هر برنامه سروری را که دوست دارید با حداقل سرمایه گذاری سخت افزاری یاد بگیرید.

6. لینوکس دارای بسیاری از ابزارهای شبکه است

بسیاری از ابزارهای شبکه در خط فرمان لینوکس موجود است. این به شما یک انگیزه می دهد تا با استفاده از پوسته راحت شوید.

می توانید از دستورات پایه پینگ و tracepath استفاده کنید، یا می توانید یاد بگیرید که از ابزارهای پیچیده تری مانند nmap برای بررسی دستگاه های موجود در شبکه خود استفاده کنید. می توانید با SSH و Mosh وارد ماشین های راه دور شوید. همچنین می توانید با tcpdump و Wireshark به عمق ترافیک شبکه بپردازید.

لینوکس مجموعه ای از ابزارهای شبکه را در اختیار شما قرار می دهد. بسیاری از آنها در سیستم گنجانده شده است. مطمئناً، می‌توانید برخی از این کارها را در ویندوز انجام دهید، اما سیستم‌های شبه یونیکس، اتصالات TCP/IP را رایج کردند و لینوکس این سنت را ادامه می‌دهد. بسیاری از ابزارهای قدرتمند با در نظر گرفتن لینوکس نوشته شده اند.

7. اطلاعات زیادی در مورد شبکه لینوکس موجود است

یکی از دلایلی که لینوکس بر شبکه های سازمانی تسلط دارد این است که اطلاعات زیادی در دسترس مدیران نوپا است.

کتاب های زیادی در کتابفروشی محلی شما موجود است. پلتفرم‌های یادگیری آنلاین مانند O’Reilly همچنین کتاب‌های الکترونیکی، سخنرانی‌های ویدیویی و سرورهای ابری عملی را ارائه می‌دهند. به غیر از کانال های رسمی، مکان هایی مانند Stack Overflow نیز وجود دارد که می توانید از سایر کاربران کمک بگیرید.

همه اینها بر اساس سنت یونیکس در شبکه است. کتاب معروف W. Richard Stevens “TCP/IP Illustrated” مثال خوبی است. این کتاب مفاهیم TCP/IP را با استفاده از ابزارهای شبکه استاندارد یونیکس که با اکثر توزیع‌های لینوکس ارائه می‌شوند، نشان می‌دهد.

این ممکن است به دلیل ماهیت منبع باز لینوکس باشد. نویسندگان فنی می توانند نحوه عملکرد سیستم را ببینند و به نوبه خود می توانند جزئیات بیشتری را در کار خود ارائه دهند. این بدان معنی است که شما می توانید دانش گسترده ای از رفتار شبکه در لینوکس ایجاد کنید.

لینوکس بستری ایده آل برای یادگیری شبکه است

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد لینوکس بهترین پلتفرم برای یادگیری زمانی است که در مورد شبکه جدی هستید. بسیاری از سرورها آن را اجرا می کنند، شروع به کار آسان است و در صورت نیاز می توانید کمک بیابید.

لینوکس نه تنها مورد علاقه متخصصان شبکه، بلکه فناوران از همه رشته ها است. دلایل تاریخی زیادی برای آن وجود دارد.

امتیاز این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس