انتقال ویندوز به فضای ابری

131
0
انتقال ویندوز به فضای ابری

با وجود بسیاری از سرویس‌های فعال ابری که به شما اجازه می‌دهند موسیقی، فیلم و حتی بازی‌ها را تقریبا از هر دستگاه (یا مرورگری) استریم کنید، چرا نتوانیم همین کار را با سیستم عامل‌ها انجام دهیم؟ مایکروسافت با Windows 365 که دستگاه مجازی ویندوز مبتنی بر فضای ابری است و کسب‌وکارها را مورد هدف قرار داده، این حرکت را آغاز کرده است. در این پست به بررسی انتقال ویندوز به فضای ابری می پردازیم.

انتقال ویندوز به فضای ابری

با ویندوز ۳۶۵، هر کاربر یک دستگاه مجازی سفارشی شده در اختیار دارد که در سرویس ویندوز میزبانی می‌شود. در فضای ابری می‌توان با استفاده از یک مرورگر وب یا یک برنامه در دستگاه‌های Windows و Mac به آن دسترسی داشت. حتی با پشتیبانی از دستگاه‌های iOS/iPadOS و Android، انعطاف‌پذیری بیشتری نیز فراهم می‌شود.

حال اگر مایکروسافت بخواهد قابلیت‌هایی را که در حال حاضر برای کسب‌وکارها ارائه می‌دهد، به ازای هر کاربر، به صورت ماهیانه، به مصرف‌کنندگان عمومی گسترش دهد، چه می‌شود؟ بر اساس اسناد داخلی که در جلسه دادگاه FTC فاش شده، این شرکت دقیقا به دنبال عملی کردن چنین روشی است.

انتقال ویندوز به فضای ابری
انتقال ویندوز به فضای ابری

یک کنفرانس داخلی مایکروسافت با عنوان «استراتژی‌ها و اولویت‌های زندگی مدرن» در مورد جاه‌طلبی‌های این شرکت برای «توانمندسازی افراد برای استفاده بهینه از زمان خود» سال پیش برگزار شده که در آن از خدمت‌رسانی به بیش از ۱.۵ میلیارد نفر در روز، در پلتفرم‌های نرم افزاری صحبت می‌کردند.

این کنفرانس که ژوئن ۲۰۲۲ برگزار شده، نشان می‌دهد یکی از اهداف بلندمدت مایکروسافت استفاده از بستری است که با ویندوز ۳۶۵ ایجاد کرده تا «سیستم عامل ویندوز را از فضای ابری به هر دستگاهی استریم کند». مایکروسافت می‌گوید با این تغییر، از «قدرت فضای ابری و مشتری برای فعال کردن خدمات بهبودیافته مبتنی بر هوش مصنوعی و فراگردی کامل تجربه دیجیتالی استفاده می‌کند».

ایده یک ویندوز کاملا مبتنی بر فضای ابری برای مصرف کنندگان ممکن است یک دهه پیش دور از ذهن به نظر می‌رسید، اما مایکروسافت مشتریان خود را به چنین انتقالی سوق داده است. Office یکی از برنامه‌های کاربردی بزرگ مایکروسافت است که از چندین دهه پیش در شرکت‌ها و خانه‌ها استفاده می‌شود.

با آفیس ۳۶۵، مایکروسافت از یک برنامه نرم افزاری یکپارچه که هر یک تا دو سال یک بار نسخه جدیدی از آن منتشر می‌شد، به مدل نرم افزار خدماتی (software-as-a-service) پیش رفت که در آن مشتریان اشتراک ماهانه یا سالانه برای دسترسی به برنامه‌های آفیس با پشتیبانی ابری مانند ورد، اکسل و پاورپوینت می‌پردازند.

این مدل اشتراکی به معنای درآمد قابل اتکا و مکرر در مقابل خرید یک‌باره است که مشتریان ممکن است سال‌ها بدون ارتقا آن را حفظ کنند. انتقال ویندوز به این مدل برای یک شرکت بزرگ مانند مایکروسافت که همیشه به دنبال اتخاذ راهکارهای هوشمندانه برای افزایش درآمد است، اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسید.

شاید یکی از اولین گام‌ها در ویندوز ۱۱ مایکروسافت در مدل ابری، Windows 365 Boot باشد. این ویژگی یک ماه پیش معرفی شد و به کاربران اجازه می‌دهد که مستقیما در یک نمونه رایانه ابری مبتنی بر Azure بدون ورود به سیستم محلی ویندوز ۱۱ خود بوت شوند. Windows 365 Boot در حال حاضر در نسخه 22H2 Windows 11 موجود است.

امتیاز این مطلب
محسن دادار
نوشته شده توسط

محسن دادار

کارشناس سئو و تحلیل ارزهای دیجیتال ؛ علاقه مند به تکنولوژی و اخبار روز دنیای فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس