ایسوس از مادربرد ایسوس X670E ROG Extreme رونمایی کرد

300
0
مادربرد ایسوس X670E ROG Extreme

سرانجام انتظارها به پایان رسید و شرکت AMD در رویداد کامپیوتکس از سوکت AM5 رونمایی کرد و حالا ما قصد داریم در این مقاله جزئیات مادربردهای پرچم‌دار این سری محصولات را که با نام ROG Crosshair X670E Extreme منتشر شده است که شامل بهبود اتصال PCIe 5.0، رم DDR5 و زیر سیستم انتقال قدرت عظیم برای اورکلاک می‌شود را بررسی کنیم. مادربرد ایسوس X670E ROG Extreme رو نمایی شده است.

ویژگی Q-Design ایسوس فرایند پردازش را ساده تر می‌کند و به علاقه‌مندان مجموعه‌ای از ابزارهای قدرتمند را ارائه می‌کند تا عملکرد را به بالاترین حد ممکن برسانند. در آینده‌ای نزدیک اطلاعات بیشتری درباره‌ی دیگر مادربردهای سری X670 منتشر خواهد شد که شامل خانواده‌های ROG، ROG Strix، TUF Gaming، ProArt و Asus Prime خواهد بود. اما، درحال‌حاضر فقط می‌دانیم که مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme قرار است به یکی از پرطرفدارترین مادربردهای این سری تبدیل شود.

قدرت به‌توان پنج

نسل جدید حافظه‌ی رم، درایو جامد و کارت‌های گرافیک همگی روی این مادربردها در یک چیز مشترک هستند و آن توان ۵ است.

مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme امکاناتی از قبیل پهنای باند عظیم و سرعت برق‌آسا و راندمان انرژی استثنائی را با استفاده از نسل جدید رم DDR5 را برای کاربران فراهم می‌کند. داده‌ها در این رم تا ۵۰ درصد سریع‌تر از نسل قبلی DDR4 پردازش می‌شوند و این مادربرد با ارائه‌ی سخت‌افزار و فرم‌ور مورد نیاز به کاربران اجازه می‌دهد هر قطعه‌ای را با اورکلاک به مرزهای جدیدی برسانند.

از طرف دیگر، نسل پنجم اتصال PCIe نیز امکان اتصال به درگاه‌های فوق‌سریع را فراهم می‌کند و به کمک آن می‌توان سریع‌ترین درایوهای جامد و واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) را به‌کار گرفت. سرعت انتقال داده در نسبت‌به PCIe 4.0 حدودا دو برابر شده است و مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme مجهز به پورت‌های USB4® و USB 3.2 Gen 2 شده است.

از آنجایی که، بسیاری از گیمرها برای شارژ کردن دستگاه‌های خود از پورت‌های پنل جلویی استفاده می‌کنند، مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme در پنل جلویی دو پورت USB 3.2 نسل دوم با پشتیبانی از شارژ سریع Quick Charge 4 پلاس دارد. بنابراین، مطمئن شوید که این مادربرد را روی کیسی نصب کنید که دارای درگاه USB Type-C در پنل جلویی باشد تا بتوانید به شاٰرژر ۶۰ واتی دسترسی راحتی داشته باشید.

دو اسلات PCIe نسل ۵ برای سوارشدن کارت‌های گرافیک کنونی و آنچه در آینده معرفی می‌شود، تعبیه شده است. با دو اسلات تعبیه شده روی مادربرد و سه درگاهی که ازطریق کارت ROG PCIe 5.0 M.2 و کارت ROG GEN-Z.2 دردسترس قرار می‌گیرد، مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme درمجموع ۵ اسلات M.2 دراختیار کاربران قرار می‌دهد که چهار عدد از آن‌ها از نسل پنجم PCIe در چهار حالت مختلف پشتیبانی می کنند.

تعبیه‌ی هیت‌سینک برای تمام اسلات‌ها حتی آن‌هایی که ازطریق کارت اضافه می‌شوند از خنک ماندن دستگاه در پردازش‌های سنگین اطمینان حاصل می‌کند. علاوه‌براین، ۶ پورت SATA 6Gbps نیز به کاربر اجازه می‌دهد حافظه‌ی ذخیره‌سازی موردنیاز خود را بدون نگرانی افزایش دهند.

طراحی ظاهری جذاب

طراحی ظاهری جذاب
طراحی ظاهری جذاب

زیبایی ظاهری مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme با خطوط زاویه‌ای و ال‌ای‌دی‌های RGB در پس‌زمینه‌ی مشکی باعث می‌شود چشمان زیادی به آن خیره شود. این مادربرد نمایشگری متشکل از ال‌ای‌دی با نام AniMe Matrix™ دارد که می‌تواند انیمیشن‌هایی با سبک قدیمی نمایش دهد.

همچنین، نورپردازی خیره‌کننده‌ای در لبه سمت راست مادربرد وجود دارد. علاوه‌براین، هدرهای AURA RGB و Gen 2 و ورودی ۶ پین ARGB نسل دوم برای نصب رشته‌های ال‌ای‌دی تعبیه شده است که می‌توان با استفاده از نورپردازی به‌زیبایی هرچه بیشتر آن پرداخت و ازطریق نرم‌افزار Aura Sync آن را مدیریت کرد.

نورپردازی و بازی با نور درحین اجرای بازی‌ها آن‌ها را لذت‌بخش‌تر می‌کند. وجود هیت‌سینک بزرگ روی مدار VRAM و تراشه و اسلات‌های M.2 روی برد علاوه‌بر افزایش خنک‌کنندگی بر زیبایی آن نیز می‌افزاید. گرافیک‌های چند‌لایه بر جذابیت سطح پوشش هیت‌سینک اضافه می‌کند و پوشش آلومینویمی یکپارچه I/O نیز افزون‌بر زیبایی به فرایند خنک‌سازی مدار نیز کمک می‌کند.

افزایش خنک‌کنندگی: بهبود عملکرد

مادربرد ایسوس ROG Crosshair X670E Extreme برای استفاده از نهایت توانایی سی‌پی‌یو نسل جدید رایزن ای‌ام‌دی قدرت تقریباً نامحدودی دارد. این مادربرد EATX برای تأمین انرژی مورد نیاز سی‌پی‌یو آمادگی کامل دارد. از سویی دیگر، کانکتورهای انرژی ProCool II اتصال بهتری با شاخه‌های PSU برقرار می‌کنند و همین امر باعث می‌شود عملکرد مدار تغذیه و اتلاف انرژی بهبود پیدا کند. چوک‌های MicroFine آلیاژی و خازن‌های فلزی مشکی 10K درجه یک به‌راحتی انرژی موردنیاز پردازنده را منتقل می‌کند و درنهایت منجر به عملکرد بهتر پردازنده می‌شود.

پردازنده‌های امروزی با بهره‌گیری از برترین روش‌های تأمین انرژی و کاهش گرما بهترین عملکرد ممکن را ارائه می‌کنند؛ پس به یاد داشته باشید که فرایند خنک‌کنندگی فقط یک مسئله کم اهمیت برای پردازنده نیست و فرایند خنک‌کنندگی مطلوب منجر به بهبود و افزایش عملکرد خواهد شد.

مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme به شما تمام امکانات و گزینه‌های ضروری برای اجرای بهترین مدل خنک‌سازی را می‌دهد. بنابراین، طراحان ۶ هدر مجزا برای فن‌های شاسی و رادیاتور تعبیه کرده اند تا جریان هوای مناسبی ایجاد و مدیریت شود. همچنین، اگر بخواهید از سیستم خنک‌کننده‌ی مایع در کیس استفاده کنید می‌توان با اتکا بر هدرها و پمپ‌های کارآمد، از این روش استفاده کنید.

ویژگی های نوآورانه Q-Design

شخصی‌سازی و اسمبل یک کامپیوتر گیمینگ ‌قدرتمند هیچوقت کار آسانی نبوده است. بنابراین، برای اطمینان از اینکه فرایند کار اسمبل بدون دردسر انجام شود مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme ایسوس به ویژگی نوآورانه‌ی Asus Q-Design به‌همراه دکمه‌های PCIe Q-Release مجهز شده است.

کارت‌های گرافیک امروزی معمولاً صفحات پشتی محکمی دارند که قطعاً برای عملکرد آن‌ها ضروری است؛ اما دسترسی به چفت PCIe را دشوار می‌کند و کار اسمبل را با مشکلاتی مواجه می‌کند. این مادربرد با دکمه‌ی Q-Release روی اسلات‌های PCIe امکان جداکردن کارت گرافیک را با یک فشار کوچک بدون نیاز به دردسر و استفاده از انگشت ها، فراهم می‌کند.

اسلات‌های قدیمی DIMM به‌گونه‌ای طراحی شده بودند که در دو طرف آن قفل کوچکی برای نصب و نگه‌داری کارت گرافیک یا رم روی برد وجود داشت و نصب یا جداسازی آن برای افرادی که انگشت بزرگی دارند بسیار دشوار بود. به‌همین دلیل، طراحان تلاش کردند با طراحی چفت یک‌طرفه‌ی Q-DIMM فرایند اسمبل را ساده کنند.

حتی با وجود تمام این ویژگی‌ها که ساخت رایانه شخصی را ساده می‌کند، باز هم ممکن است در طول فرآیند ساخت مشکلاتی ایجاد شود. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme کمک به کاربر برای انجام فرایند عیب‌یابی است.

بدین ترتیب چهار ال‌ای‌دی روی مادربرد قرار گرفته است که درصورت روبرو شدن با مشکلات اساسی برای سی‌پی‌یو، رم، کارت گرافیک یا فرایند بوت‌شدن یکی از آن‌ها روشن می‌شود. همچنین، نمایشگر ال‌ای‌دی Q-Code نیز با نمایش کدهای دورقمی خطاهای احتمالی معمول را به کاربر نشان می‌دهد تا کاربران بتوانند به‌راحتی حل مشکل اقدام کنند.

ویژگی‌های شبکه

بسیاری از گیمرها اعتماد خود را به شبکه‌های بی‌سیم از دست داده اند. باندهای ۵ گیگاهرتزی و ۲/۴ گیگاهرتزی که بیشتر دستگاه‌ها از آن برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند توسط گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های هوشمند خانگی اشغال شده اند. اما، خوشبختانه راه‌حلی برای این مسئله نیز وجود دارد: Wi-Fi 6E.

این استاندارد جدید از باند ۶ گیگاهرتزی بهره‌مند شده است که به تازگی در برخی کشورها دردسترس کاربران قرار دارد. اتصال مادربرد به روتر وای‌فای 6E به کاربر امکان دریافت اینترنت با کیفیت‌تر را ارائه می‌کند تا نهایت لذت را از آن ببرند.

همچنین، درگاه شبکه سیمی اینتل ۲/۵ گیگابایتی اترنت برای اتصال به مود را فراهم می‌کند و پورت اترنت Marvell AQtion 10Gb نیز شرایط انتقال داده‌های چند ترابایتی را به‌وجود می‌آورد.

خروجی صدا

خروجی صدا
خروجی صدا

اگر خروجی گرافیک در کامپیوترهای گیمینگ را در نظر نگیریم، خروجی صدا مهم‌ترین بخش جذاب آن به‌شمار می آید. کارت صدا و مدارهای آن روی مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme به‌گونه‌ای طراحی شده اند که صدای شفاف و رسایی در محیط پخش کنند.

خروجی صدای مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme دارای قابلیت SupremeFX 7.1 در کنار تقویت‌کننده‌ی یکپارچه است. مدار کارت صدا دارای خازن‌های درجه یک، محافظ و ورودی‌های مجزا برای کانال‌های چپ و راست است. علاوه‌براین، قابلیت تشخیص خودکار آمپدانس به کاربر اجازه می دهد در هدفون‌های حرفه‌ای صدایی شفاف و بدون نویز با حجم بالا را تجربه کنند.

نتیجه گیری

مادربرد ROG Crosshair X670E Extreme با ویژگی هایی از جمله تأمین توان مصرفی لازم برای اورکلاک، سیستم خنک‌کننده‌ی عالی، ظاهری جذاب، اتصالات فوق‌سریع و… سطح توقع کاربران از مادربردهای گیمینگ را بسیار بالا خواهد برد. هنوز سایر مدل‌های این سری معرفی نشده اند بنابراین، بی‌صبرانه منتظریم تا در ماه‌های آینده نسخه‌های دیگر این سری مادربردهای ROG Crosshair معرفی شوند.

امتیاز این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس