حافظه گرافیکی GDDR6W سامسونگ معرفی شد

27
0
حافظه گرافیکی GDDR6W

سامسونگ امروز از نسل بعدی حافظه‌های گرافیکی خود موسوم به GDDR6W پرده برداشت که قدرت و ظرفیت حافظه‌های GDDR6 را دو برابر می‌کنند. این شرکت مدعی است که فناوری جدید آنها تقریباً به‌اندازه فناوری HBM شرکت AMD سریع است و در عین حال اندازه کوچک‌تری نسبت به GDDR6 دارد. در این پست به بررسی حافظه گرافیکی GDDR6W می پردازیم.

حافظه گرافیکی GDDR6W

سامسونگ می‌گوید فناوری‌های حافظه‌های گرافیکی با پهنای باند بالا یکی از اجزای کلیدی برای دستیابی به گیمینگ واقع‌گرایانه و متاورس هستند. از این رو، کره‌ای‌ها حافظه جدیدی خلق کرده‌اند که با عملکرد قوی، ظرفیت بالا و پهنای باند گسترده خود می‌تواند فضاهای مجازی را یک قدم دیگر به واقعیت نزدیک کند.

حافظه‌های GDDR6W مبتنی بر نسل GDDR6 ساخته شده اما از فناوری FOWLP استفاده می‌کند که اجازه می‌دهد پهنای باند و ظرفیت حافظه به‌شکل چشمگیری افزایش یابد. سامسونگ با نسل جدید حافظه‌های خود عملکرد پهنای باند و ظرفیت حافظه را دو برابر کرده ولی اندازه تراشه را در اندازه همان GDDR6 نگه داشته است.

حافظه گرافیکی GDDR6W
حافظه گرافیکی GDDR6W

ظرفیت این حافظه حالا از 16 به 32 گیگابایت رسیده، در حالی که پهنای باند و تعداد ورودی-خروجی‌ها از 32 به 64 افزایش یافته است. به‌عبارت دیگر، فضای لازم برای حافظه نسبت به نسل قبل 50 درصد کاهش پیدا کرده است.

کاهش ضخامت و بهبود توزیع حرارت در حافظه GDDR6W سامسونگ

فناوری FOWLP به حافظه GDDR6W اجازه داده تا دای‌های حافظه به‌جای PCB به‌طور مستقیم روی ویفر سیلیکون سوار شوند. و چون دیگر خبری از PCB نیست، ضخامت تراشه بسته‌بندی کمتر شده و توزیع حرارت به‌شکل بهتری انجام می‌شود.

حافظه گرافیکی GDDR6W
حافظه گرافیکی GDDR6W

ارتفاع GDDR6W فقط 0.7 میلی‌متر است که 36 درصد نسبت به نسل قبلی کمتر شده است. و علی‌رغم لایه‌لایه‌بودن این تراشه، خصوصیات حرارتی و توان عملکرد آن نسبت به GDDR6 تفاوتی نکرده است. ولی به‌لطف تعداد بالاتر ورودی-خروجی‌ها در هر بسته، پهنای باند افزایش یافته. منظور از بسته‌بندی فرایند برش ویفرها و قراردادن آنها به‌شکل نیمه‌رساناهاست.

فناوری GDDR6W می‌تواند از پهنای باندی در حد HBM در سطح سیستم پشتیبانی کند. پهنای باند این فناوری براساس ورودی-خروجی 512تایی سطح سیستم 1.4 ترابایت بر ثانیه و نرخ انتقال آن به‌ازای هر پین 22 گیگابیت بر ثانیه است.

wccftech

امتیاز این مطلب
محسن دادار
نوشته شده توسط

محسن دادار

کارشناس سئو و تحلیل ارزهای دیجیتال ؛ علاقه مند به تکنولوژی و اخبار روز دنیای فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس