کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ: کدام را باید بخرید؟

194
0
کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ

آنها تقریباً یکسان هستند. تقریباً، اما نه کاملاً. بنابراین، چه چیزی را باید انتخاب کنید؟ همه شما آماده خرید سخت افزار جدید بازی هستید. اما، آیا باید به سراغ رایانه شخصی بازی بروید یا لپ تاپ بازی؟ مزایای قابل توجهی برای هر گزینه وجود دارد – اما نکات منفی نیز وجود دارد. بنابراین، کدام را باید انتخاب کنید کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ؟

5 تفاوت کلیدی بین لپ تاپ گیمینگ و رایانه شخصی بازی

پنج تفاوت کلیدی بین لپ تاپ های بازی و رایانه های شخصی بازی وجود دارد:

  • تجهیزات و ویژگی ها
  • عملکرد بازی
  • گزینه های ارتقا
  • قابلیت حمل و فضای مورد نیاز
  • هزینه

این معمایی است که هر گیمر وقتی زمان ارتقاء سخت افزار بازی خود می رسد با آن روبرو می شود. لپ تاپ گیمینگ به وضوح قابل حمل تر از رایانه های شخصی بازی است، اما آیا عملکرد یکسانی را ارائه می دهد؟ رایانه‌های شخصی بازی نسبت به لپ‌تاپ‌های بازی قابل ارتقا هستند، اما آیا در درازمدت بیشتر از یک لپ‌تاپ بازی برای شما هزینه خواهد داشت؟

با در نظر گرفتن این سؤالات، بیایید نگاهی به پنج تفاوت کلیدی بین رایانه شخصی بازی و لپ تاپ بازی بیندازیم و بفهمیم که کدام یک را باید خریداری کنید.

1.کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ: تجهیزات و ویژگی ها

لپ ‌تاپ‌های گیمینگ و رایانه‌های شخصی بازی در واقع از نظر تجهیزات و ویژگی‌ها بیشتر شبیه به آن چیزی هستند که فکر می‌کنید. جالب توجه است، بزرگ ترین تفاوت در واقع در تجربه خارج از جعبه شما است.

وقتی یک لپ ‌تاپ مخصوص بازی می‌خرید، همه چیزهایی که نیاز دارید به همراه دارد. شما به صورت آنلاین یا به فروشگاه سخت افزار رایانه شخصی خود مراجعه می کنید، یک لپ تاپ بازی انتخاب می کنید و همه زنگ ها و سوت ها از جمله وب کم، بلندگوهای یکپارچه، کارت وای فای، باتری و غیره را به همراه دارد.

وقتی نوبت به رایانه بازی می شود، باید بین متغیرهای بیشتری یکی را انتخاب کنید. رایانه‌های شخصی بازی تقریباً به‌طور بی‌پایان قابل شخصی‌سازی هستند (که در یک لحظه بیشتر به بررسی آن خواهیم پرداخت) – اما برای راه‌اندازی آن نیز به سخت‌افزار جانبی بیشتری نیاز دارید.

به عنوان مثال، شما به یک صفحه کلید و یک ماوس به عنوان حداقل نیاز دارید. سپس، اگر می‌خواهید دیده شوید، ممکن است یک میکروفون برای صحبت با مردم و یک وب‌کم بخواهید. بعد صدا چطور؟ شما به بلندگو نیاز دارید. لیست می تواند به سرعت گسترش یابد.

2.کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ: عملکرد بازی

در مرحله بعد، کدام یک عملکرد بهتر در بازی ارائه می دهد: لپ تاپ بازی یا رایانه شخصی بازی؟

به طور معمول، اگر سخت افزارهای مشابه را با هم مقایسه کنید، رایانه های شخصی بازی بر لپ تاپ های بازی پیروز می شوند. دلیلش این است که اگرچه ممکن است در مورد سخت‌افزار یکسانی در لیست محصولات رایانه‌های شخصی بازی و لپ‌تاپ‌های بازی بخوانید، اما تفاوت‌هایی در قابلیت‌ها بین این دو وجود دارد.

به عنوان مثال، یک پردازنده گرافیکی لپ تاپ با یک پردازنده گرافیکی دسکتاپ محتاطانه یکسان نیست. پردازنده گرافیکی لپ‌تاپ احتمالاً برای کنترل حرارتی ضعیف است، چه بخواهیم چه نخواهیم، ​​تأثیر منفی بر عملکرد درون بازی دارد. این یک داستان مشابه برای CPU های لپ تاپ است. افزودن سخت افزار قدرتمند به یک فضای محدود همیشه منجر به سازش می شود و متأسفانه به عملکرد بازی ضربه می زند.

ببینید، یک کامپیوتر بازی که از سخت افزاری مشابه لپ تاپ های بازی استفاده می کند، همیشه برنده خواهد بود. حالا آیا این یک مشکل است؟ احتمالا برای اکثر مردم اینطور نیست. اگر هنوز هم در Call of Duty Warzone در لپ ‌تاپ بازی خود 120 فریم بر ثانیه می‌گیرید، بعید است که به چند فریم از دست رفته در ثانیه اهمیت دهید.

3. گزینه های ارتقا

عملکرد بازی ما را مستقیماً به یک تفاوت کلیدی دیگر بین لپ‌تاپ بازی و رایانه شخصی گیمینگ هدایت می‌کند: گزینه‌های ارتقا.

به زبان ساده، ارتقاء لپ تاپ گیمینگ در اکثر موارد تقریبا غیرممکن است. مطمئناً CPU یا GPU را ارتقا نخواهید داد، دو جزء اصلی پشت یک تجربه لپ ‌تاپ بازی. طرح‌های لپ‌ تاپ ماژولار وجود دارد، اما اینها معمولاً روی ساخت لپ ‌تاپ‌های بازی متمرکز نیستند (حداقل، هنوز).

در برخی از لپ ‌تاپ‌های بازی، می‌توانید رم سریع‌تر یا دستگاه ذخیره‌سازی سریع‌تری مانند M.2 SSD را نصب کنید. اما این محدودیت مطلق برای چیزی است که می توانید در لپ تاپ بازی ارتقا دهید. سازندگان لپ ‌تاپ‌های گیمینگ زمان زیادی را صرف ساده‌سازی طرح‌های خود می‌کنند و مطمئن می‌شوند که در انتقال گرما از کیس کارآمد هستند و نمی‌خواهند کاربران نهایی کاری انجام دهند که ممکن است آن طراحی را به خطر بیندازند، حتی اگر آن را با بهترین نیت انجام دهید.

وقتی نوبت به ارتقای یک رایانه بازی می‌رسد، شما فقط با بودجه و تصمیمات قبلی خود در زمینه ساخت رایانه محدود هستید. منظور ما در اینجا این است که ممکن است تصمیم بگیرید سخت افزار موجود خود را به یک CPU سریعتر ارتقا دهید. اگر اینطور باشد، شما توسط سوکت CPU روی مادربرد محدود خواهید شد، که تعیین می کند کدام نسل CPU را شما می توانید نصب کنید. به عنوان مثال، زمانی که AMD سوکت AM5 جدید خود را عرضه می کند، با CPU های قدیمی AM4 سازگار نخواهد بود. این ممکن است برخی را به ارتقاء از AM4 به AM5 سوق دهد، اما شما همچنین به یک مادربرد جدید سازگار با AM5 نیاز دارید.

در آن، این یک داستان مشابه برای RAM سیستم شما است. شما می توانید حافظه خود را ارتقا دهید، اما به هر نوع حافظه ای که مادربرد شما با آن سازگار است محدود خواهید شد، اعم از DDR3، DDR4، یا DDR5.

ممکن است متوجه شده باشید که یکی از ویژگی های سخت افزاری بیشتر از همه ظاهر می شود: مادربرد. از آنجایی که مادربرد تمام سخت‌افزار رایانه شخصی شما را به یکدیگر متصل می‌کند تا عملکرد رایانه بازی شما را انجام دهد، در قلب هر دستگاه بازی قرار دارد. اگر احساس می کنید رایانه بازی شما در حال پیر شدن است، می توانید مادربرد را تعویض کرده و به طور بالقوه قطعات دستگاه بازی قدیمی خود را با ساخت جدید خود نجات دهید.

یک کامپیوتر بازی بی نهایت بیشتر از یک لپ تاپ گیمینگ قابل ارتقا است و تا زمانی که لپ تاپ های ماژولار به طور جدی به آنها برسند، همینطور خواهد ماند.

4. قابلیت حمل و فضای مورد نیاز

همانطور که در بخش ارتقاء تنها یک برنده واضح وجود داشت، در بخش قابل حمل نیز تنها یک برنده واضح وجود دارد. یکی از عوامل محرک محبوبیت لپ‌تاپ‌های گیمینگ، قابلیت حمل آن‌ها است. چه کسی می‌خواهد در پایان تعطیلات آخر هفته که می‌توانید آن را بردارید، در کیفتان بیندازید و با خود ببرید، از دکل بازی خود دور شود؟

اگرچه برخی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ برای داشتن سخت‌افزار بیشتر و خنک‌ کننده بهتر در جنبه‌های بزرگ تر هستند، اما ردپای کلی لپ‌ تاپ‌های بازی کوچک‌ تر از اکثر رایانه‌های شخصی بازی است.

از نظر فضای مورد نیاز، در واقع مقایسه جالبی است. مطمئناً، یک کیس رایانه بازی به طور کلی فضای بیشتری را اشغال می کند، اما برای اکثر مردم، برج زیر یک میز یا موارد مشابه زندگی می کند، و تنها چیزی که در مقابل شما قرار دارد، صفحه کلید مکانیکی بازی و یک ماوس بازی است. البته مانیتورهای خود را فراموش نکنید.

یک لپ ‌تاپ گیمینگ دارای ردپای کلی کوچک‌ تری است، اما می‌توانید آن را به یک مانیتور ثانویه متصل کنید، از صفحه کلید USB، ماوس بازی، بلندگوهای اضافی و غیره استفاده کنید، بنابراین مقایسه بین رایانه شخصی بازی و لپ ‌تاپ بازی از نظر فضا کاملاً واضح نیست .

اما، بله، وقتی صحبت از قابلیت حمل به میان می‌آید، یک لپ‌تاپ بازی برنده می‌شود.

5.کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ: هزینه و ارزش

مقوله مقایسه نهایی هزینه و ارزش است. هزینه کدام یک بیشتر است: لپ تاپ بازی یا رایانه شخصی بازی؟

به طور معمول، یک دسکتاپ بازی ارزان تر از یک لپ تاپ بازی مشابه است. دو عامل کلیدی پشت این موضوع وجود دارد.

اول، یک دسکتاپ بازی به اندازه یک لپ تاپ بازی نیازی به توسعه و ساده سازی ندارد. یک سازنده لپ‌تاپ بازی باید همه چیز را در یک کیس منفرد و قابل حمل طراحی و بسته‌بندی کند و در عین حال اطمینان حاصل کند که بیش از حد گرم نمی‌شود و همچنان می‌تواند به درستی کار کند.

دوم، اگرچه این به قابلیت ارتقا مربوط می شود، اما عملکرد لپ تاپ با افزایش سن کاهش می یابد. همچنین کسری عملکرد رایانه های رومیزی بازی در ابتدا کمکی به آن نمی کند و ارزش بلندمدت لپ تاپ های بازی را کاهش می دهد.

وقتی نوبت به هزینه و ارزش می رسد، دسکتاپ بازی اغلب بهترین گزینه است.

کامپیوتر گیمینگ یا لپ تاپ گیمینگ: کدام را باید انتخاب کنید؟

بزرگ‌ترین عاملی که تصمیم شما را بین لپ‌تاپ گیمینگ و رایانه‌های شخصی بازی تغییر می‌دهد، قابلیت حمل است. اگر به طور منظم روی یک میز در خانه خود مستقر نیستید، به طور منظم برای محل کار، مدرسه یا موارد دیگر حرکت می کنید، یا فقط می خواهید آزادی بیشتری را که با یک لپ تاپ بازی همراه است، داشته باشید، احتمالاً احساس می کنید که هزینه اضافی یک سرمایه گذاری ارزشمند است.

از سوی دیگر، اگر در خانه بازی می‌کنید، نیازی به جابجایی ندارید، و ارزش اضافی و گزینه‌های سفارشی‌سازی را می‌خواهید، دسکتاپ بازی گزینه مناسبی برای شماست.

امتیاز این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گوگل فارکس آموزش تخصصی آمارکتس