اپلیکیشن های سلامت روان واقعا کمک کننده هستند؟ این موضعی و سوالی است که در این مقاله از اول نیوز در بخش اپلیکیشن به آن می خواهیم بپردازیم و به نتیجه کلی برسیم. در ادامه با ما همراه باشد.
تقریباً از هر چهار نفری که در آمریکایی زندگی می کنند، یک نفر در سال اختلال روانی دارد که قابل تشخیص است، و تعداد بیشتری از آنها علائم استرس گذرا را تجربه می کنند. درمان و سایر مداخلات حرفهای سلامت روان میتواند برای یافتن درمان مناسب، بسیار مهم باشد، اما بسیاری از این خدمات برای افراد – بهویژه افراد رنگین پوست، خانوادههای کم درآمد و خانوادههای دوردست، گران و غیرقابل دسترس هستند.
اینجاست که اپلیکیشنهای سلامت روان رایگان (و حتی پولی) میتوانند به شما کمک کنند. اگرچه برای جایگزینی درمان طراحی نشده اند، اما می توانند مکمل خوبی برای یک برنامه درمانی موجود باشند و تمرینات مفیدی را برای علائم کمتر جدی ارائه دهند که ممکن است نیازی به مشاوره مداوم و حرفه ای نداشته باشد. اما آیا آنها واقعا کمک می کنند؟ ما از افرادی که از آنها استفاده می کنند و تجربه دارند سؤال کردیم تا متوجه نتیجه شویم و با شما به شتراک بگذاریم.
ردیاب های خلق و خو و علائم
به عنوان مثال، آنا چیرانووا را در نظر بگیرید. آنا از دوران دانشگاه اضطراب شدیدی داشته است. هفت سال پیش، در جستوجوی راههایی برای مقابله، مدیتیشن تمرکز حواس را پیدا کرد که به او کمک میکرد هر زمان که دچار حمله اضطرابی میشد آرام شود و از استرسش کاسته شود. با این حال، او نمی توانست در طول هیچ یک از مراقبه های هدایت شده در YouTube تمرکز کند. این زمانی بود که او به Calm، یک برنامه مدیتیشن هدایتشده «freemium» روی آورد. ترکیبی از آوازهای آرام بخش و موسیقی خواب آور و آرامش بخش به او کمک کرد تا واقعاً آرام شود و کیفیت خواب او را در طول زمان بهبود بخشید.
بسیاری از افراد مانند آنا وجود دارند که وقتی راههای دیگر برای مقابله کافی نیستند، به برنامههای سلامت روان روی میآورند. آریانا آلخاندرا گیبسون، مدیر عامل و بنیانگذار برنامه STIGMA، پلتفرمی که برای عادی سازی مکالمات در مورد آن ها کار می کند، می گوید: «این برنامه ها می توانند افزودنی مفید به دیگر راه های شما برای مقابله و کاهش استرس باشند، آمادگی فرد را برای صحبت در مورد سلامت روان خود قبل از جستجوی یک متخصص کار بلد افزایش دهند.
اپلیکیشنهایی مانند STIGMA زمانی که درمانگر در دسترس نیست، فضای امنی را به افراد ارائه میدهند. به عنوان مثال، در بین قرار ملاقات ها، در یک لحظه بحرانی، یا اگر فقط نوسانات خفیف خلقی و نیمه عصبی دارید که نیازی به رزرو یک قرار درمانی ندارد، اینجاست که ردیابهای خلق و خو و علائم میتوانند کمک کنند.
هایدی کار، روانشناس بالینی دارای مجوز و مشاور اصلی در زمینه سلامت روان، تروما، میگوید: «اینها میتوانند به افراد کمک کنند تا الگوهای تفکر، احساس و/یا عمل خود را با استفاده از روشی برای ردیابی الگوهایی که همه ما در آن قرار میگیریم بررسی کنند. و ابتکارات خشونت در مرکز توسعه آموزش (EDC).
یک درمانگر می تواند این داده ها را در طول یک جلسه بررسی کند یا حتی کاربران را راهنمایی کند تا خودشان این کار را انجام دهند. ردیابی مداوم خلق و خو و علائم، از این طریق می تواند به افراد کمک کند تا بفهمند چه چیزی باعث تحریک آنها می شود و چگونه از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. برخی از برنامهها، مانند Sanvello، با دسترسی به سابقه پزشکی، ردیابی علائم و محرکها و ایجاد نمودارهای تصویری روزانه یا هفتگی، این کار را آسانتر میکنند. این همان چیزی است که تئولا تینی به ما گفت که به طور مرتب از این برنامه برای مدیریت اضطراب استفاده می کند.
این اپلیکشن واقعا به من کمک کرد تا فراز و نشیب های روحیه ام را ببینم و راه های بهتری برای درمانم بتوانم پیدا کنم.
اپلیکیشنهای ردیابی سلامت روان نیز میتوانند به کسب بینش و آگاهی در مورد چگونگی تأثیر نوسانات خلقی بر زندگی روزمره کمک کنند. توماس وایب، طراح داخلی که از این اپلیکیشن برای مدیریت افسردگی استفاده میکند، میگوید: «وقتی برای اولین بار به درمان رفتم، از Daylio استفاده کردم، و واقعاً به من کمک کرد تا فراز و نشیبهای خلق و خوی خود را ببینم. “با استفاده از این برنامه، درک بهتری پیدا کردم که دوره هایی را خواهم داشت که در آن احساس بدتری دارم و در نهایت، احساس بهتری خواهم داشت.”
ارتباط و احساس تعلق :
اسمش را بگذارید بیرون کردن، با صدای بلند فکر کردن، یا ابراز احساساتتان، صحبت کردن در مورد تجربیات احساسیتان میتواند در زمانهای سخت مفید باشد. در حالی که درمانگران برای ارائه این نوع حمایت آموزش دیدهاند، تعداد افرادی از اپلیکیشنهای سلامت روان از شنوندگان داوطلب یا “مشاوران همتا” برای گوش دادن همدلانه به افراد نیازمند استفاده میکنند، با بتوانند راهکارهای بهتری برای درمان آنها ارائه دهند.
از برنامه 7 Cups استفاده کنید، پلتفرمی با بیش از 160000 شنونده از 189 کشور که به 140 زبان پشتیبانی می کند. در حالی که 7 Cups درمان پولی را نیز ارائه می دهد، افراد بیشتری به سمت گزینه چت رایگان جذب می شوند که آنها را با شنوندگان داوطلبی که مشکلات مشابهی را تجربه کرده اند مراجعه می کند. و تمایل بیشتری به گفت و گو با افرادی را دارند که قبلا یا شاید همین الان هم دچار مشکلی هستند که با آن دست و پنجه نرم می کنند ، و با هم از این مشکل رهایی یابند.
راوی داودا، یک متخصص بازاریابی که به طور مرتب از این برنامه استفاده میکند، میگوید: «من به جای نگهداشتن آنها در داخل قلبم، اعتقاد راسخی به بیان مسائل دارم. اما گاهی اوقات میخواهم پشت لپتاپم باشم و از طریق پیامک با کسی صحبت کنم.»
اینجاست که اپلیکیشنهایی مانند 7 Cups، HearMe و BlahTherapy به شما کمک میکنند. آنها چت های رایگان و ناشناس را برای افرادی که فقط نیاز به گفتگو دارند ارائه می دهند. از طرف دیگر، برنامههای مدیتیشن طیف گستردهای از ویژگیها را ارائه میدهند که میتواند برای افرادی که شرایط سلامت روانی مختلفی را تجربه میکنند مفید باشد. این امر به ویژه برای افرادی که شاید نیازی به صحبت با کسی احساس نمی کنند صادق است.
برنامههایی مانند Calm، Headspace، Simple Habit، Insight Timer و Shine مدیتیشنهای رایگان و پولی با طولهای مختلف را ارائه میکنند که برای اهداف مختلفی مانند بهبود تمرکز، افزایش تمرکز، احساس قدردانی، ترویج آرامش، مدیریت اضطراب و غیره طراحی شدهاند. همچنین بسیاری از آنها از مدیتیشن های خواب هدایت شده یا موسیقی آرامش بخش را برای کمک به بی خوابی ارائه می دهند.
اپلیکیشن های سلامت روان نمی توانند جایگزین درمان شوند:
اپلیکیشنهای سلامت روان میتوانند منبعی عالی برای راهنمایی افراد در دوران سخت باشند، اما کارشناسان هشدار میدهند که نمیتوانند جایگزین مراقبتهای حرفهای سلامت روان شوند. و در کنار این اپلیکیشن ها شخص باید به پزشک مراجعه کند و در طی طول درمان کاملا مراقب افکار ، رفتار و خلق و خوی خود باشد
کار درمانگر می گوید: «این کمی شبیه دماسنج است. هر کسی میتواند به تنهایی از دماسنج استفاده کند و بفهمد که آیا دما بالای دارد یا خیر. اما فقط یک پزشک آموزش دیده می تواند از این اطلاعات برای تشخیص و پیشنهاد برنامه درمانی استفاده کند. و اصطلاحا شخ نباید خود درمانی کند.
بهتر است این نکته را بدانیم و در نظر بگیریم که،طی یک نظرسنجی مشترک از مصرف کنندگان توسط Omada و Ipsos نشان داد که 84٪ از پاسخ دهندگان گفتند که ترجیح می دهند یک فرد واقعی در مراقبت از آنها مشارکت داشته باشد، صرف نظر از اینکه فناوری چقدر پیشرفته می شود. و می تواند با هوش مصنوعی که دارد از آنها مراقبت و راه کارهای مناسب ارائه دهد.
علیرغم اینکه چقدر میتوانند موثر باشند، مهم است که برنامههای سلامت روان را به عنوان مکملی برای درمان یا بهعنوان گزینهای برای مدیریت نگرانیهای جزئی که به یک اختلال سلامت روان قابل تشخیص مرتبط نیستند، ببینیم. به عنوان مثال، با یک مجله خلق و خوی یا یک برنامه پیامک ناشناس می توانید زمانی که روز بدی را سپری می کنید مفید باشد، اما اگر نگرانی های شما مزمن است و زندگی روزمره شما را به شدت مختل می کند، بسیار مهم است که با یک متخصص دارای مجوز مشورت کنید. که بتواند راهکارها و در صورت نیاز داروهای روانپزشکی به شما تجویز شود، و در نتیجه زودتر به زندگی عادی برگردید و از سلامت روانی کالی را به دست بیاورید.